SAIK:s sista vapen: Maxa superkedjan

HOCKEY

Forsberg satsar allt på trion: ”Ska spela så mycket som möjligt”

Foto: Joakim Lindström (till vänster) har en av huvudrollerna i kväll när Skellefteå spelar för sin överlevnad i SM-finalen.

SKELLEFTEÅ. Skellefteås superkedja med Lehtonen, Warg och Lindström har matchats sparsamt, delvis på grund av skador.

Men i kväll får det bära eller brista.

– Tanken är att låta dem spela så mycket som möjligt, säger tränaren Anders Forsberg.

Grundseriens succékedja har annars lyst med sin frånvaro i slutspelet, framför allt i finalserien. Men i förrgår lossnade det äntligen då trion – under vissa delar av matchen – fick spela tillsammans igen. Joakim Lindström sköt och pucken styrdes i mål via Mikko Lehtonens byxa.

– Det spelar ingen roll vem som gjorde målet, det var bara skönt att se pucken gå in, säger Joakim Lindström.

Haft skadebekymmer

Hur viktigt är det att ni får spela tillsammans?

– Vårt lag består inte bara av tre bra spelare utan det är ett helt kollektiv som har fått det här att funka hela säsongen. Det ska inte ha någon större betydelse, även om vi hade en bra kemi i grundserien.

Tränaren Anders Forsberg har tidigare sagt att ”det finns anledningar” till varför trion inte har matchats så hårt under finalserien, men har inte velat avslöja vilka. Men det är känt att alla tre haft skadebekymmer tidigare.

Men i kväll är det sista chansen – och då får det bära eller brista.

– Vi har inget val, det är bara att gasa på och köra. Om medicinska teamet säger att vi spelar dem för mycket så lyssnar vi på det, då är det läkarna som bestämmer. Samtidigt har de kommit över sina skadebekymmer, så nu är de fräscha, säger Anders Forsberg.

”Beroende av alla”

– Jag vill ju helst spela dem i anfallszonen och tanken är att låta dem spela så mycket som möjligt. De gjorde sin bästa match senast och om de visar samma form i morgon kommer de att spela en hel del. Framför allt Mikko stack in huvudet på ett helt annat sätt.

Forwarden Jimmie Ericsson förklarar vikten av att superkedjan fungerar.

– Vi är beroende av alla spelare, men Jocke och Mikko är riktigt bra avslutare så självklart är vi i behov av att de ska fungera.

Och Ericsson vet vad som gäller i kväll:

– Vi har inget att spara på. Varje match är på liv och död, vinna eller försvinna. Vi ska göra precis allt som krävs för att vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM