– Han var hästskit och kan ”go fuck himself”

HOCKEY

Lista: Här är värsta verbala attackerna i svensk hockey

Många saker som sägs på isen lämpar sig inte i tidningen.

Men ibland sipprar det fram ändå och då tar det hus i helsike.

Här är de värsta verbala attackerna i svensk ishockey som vi har fått ta del av innan helgens Martin Sevc-gate.
 

1. LANCE WARD vs THOMAS ANDERSSON

HV-backen Lance Wards sågning av domaren Thomas ”Kuben” Andersson får kapten Haddock att rodna. Efter mötet med Färjestad i oktober förra året tog Ward heder och ära av Andersson, som han ansåg hade dömt uselt.

– Jag sa att han kunde ”go fuck himself. Andersson borde skämmas över sitt jobb. Han borde gå hem till sin fru, väcka henne och berätta hur dålig han var. Han var hästskit och gjorde en hel del dåliga bedömningar. Han kanske har problem hemma för han hade inte sina tankar på matchen i alla fall, dundrade Ward som vi antar inte skickar julkort till ”Kuben” i år heller.
 

2. JANNE KARLSSON vs JENS KARLSSON

Efter segermatchen mot Borås i november förra året sökte Växjös tränare Janne Karlsson upp Borås forward Jens Karlsson eftersom denne sänkt Joshua Soares med en ful tackling i slutet av matchen.

– Du är så jävla skitnödig att det är pinsamt. Att du ska hålla på med sådana grejer är bara patetiskt. Matchen var ju slut. Du är så jävla rädd. Jävla svin, du är så jävla rädd att det pinsamt. Jag ska hänga ut dig i tv, sa Janne Karlsson till Jens Karlsson och gick sedan direkt till Viasat Hockeys studio och fortsatte spy galla.

– Han är Sveriges fegaste hockeyspelare!
 

3. PER LEDIN vs VIDEOMÅLDOMAREN

Slå upp ordet övertänd i en ordbok och det är mycket möjligt att du hittar en bild på Per Ledin från slutspelet 2006. När pucken dansade på mållinjen i mötet med Frölunda och videomåldomaren i Frölundaborg valde att vifta avvärjande gick proppskåpet i Ledins hjärna.

– Den är ju inne. Hörru, tjocka jävla tattare! Jävla idiotjävel!, gormade Ledin som sedan tvingades be om ursäkt och belades med munkavle av Färjestad.
 

4. PETER FORSBERG vs BÖRJE JOHANSSON

Modo hade precis förlorat SM-finalen 1994, Malmöfans hade invaderat isen och Peter Forsberg var inte helt i harmoni med domaren Börje Johanssons insats när SVT:s Albert Svanberg stack in mikrofonen under hakan på honom.

– Jag måste säga att jag är så grymt besviken på Börje. Han är så jävla dålig. Han är så jävla kass så jag skulle dra på han en smäll. Det är sant det, sa en närmast gråtfärdig Foppa.

När sedan Svanberg frågade om kommande VM exploderade Foppa.

– Det skiter jag i nu. Nu ska jag hem och duscha bara.
 

5. CHALLE BERGLUND vs MORGAN JOHANSSON

Challe, som vid den här tidpunkten (2008) tränade Timrå, var inte helt i balans och när domaren Morgan Johansson valde att flytta ut en tekning i mittzonen snedtände Challe på alla cylindrar.

– Det är så jävla dåligt, fy fan, vrålade Berglund irriterat och när han då avvisades från båset svarade han med en ny salva:

– Dra åt helvete. Jävla idiot!
 

6. JONATHAN HEDSTRÖM vs MARCUS NILSON

Att skrika könsord är vardagsmat på isen, men under slutspelet 2005 lyckades Timrås Jonathan Hedström skrika ”Din jävla fitta” till Marcus Nilson rakt framför SVT:s kamera, vilket så klart skapade en del liv.

Marcus Nilson var för övrigt inte helt oskyldig i den här matchserien. Ni minns väl när han försökte klösa ögonen ur Kalle Koskinen? Det är det fegaste överfallet jag har sett på en hockeyrink, vilket kanske kan vara underlag för en kommande lista framöver.
 

7. PER LEDIN vs TOMMY SALO

Färjestads Per Ledin var uppe i varv efter heta dueller med Frölundas målvakt Tommy Salo under slutspelet 2006 och tuggade snudd på fradga när han åkte av isen. TV4:s Max Grinndal vet vikten av att hugga intervjuoffret när han fortfarande är uppe i varv och Ledin var just där, just då, inte vid sina sinnes fulla bruk. Råttet var mågat, helt enkelt, och Ledin skrek ”Tjockis” efter Tommy Salo.
 

8. LEIF STRÖMBERG vs RICKARD FAGERLUND

Under tiden i Bofors var Leif ”Strumpan” Strömberg en journalists våta dröm. I januari 2001 dömde han ut Skellefteå med orden:

– Man har ju hört talas om fartfylld norrländsk skridskoåkning, men jag säger bara ta mig i arslet. Skellefteå är lika roligt att se på som en tom, grå systemkasse.

En månad senare var det hockeyförbundets dåvarande ordförande Rickard Fagerlunds tur att få sig en skrapa:

– Fagerlund borde kasta rullatorn och komma in i matchen.
 

9. JANNE KARLSSON vs ROGER MELIN

Växjö hade besegrat AIK med 7–3, men tränaren Janne Karlsson ägnade presskonferensen efteråt till att anklaga AIK för att medvetet försöka skada. Den vanligtvis timide Roger Melin blev svart i ögonen och plötsligt var ordkriget i full gång.

Roger Melin lämnade salen i vredesmod med orden ”Vi syns på fredag”.

– Ja, visst. Glöm inte att ta på dig boxhandskarna, replikerade Karlsson.
 

10. RICKARD FAGERLUND vs TOMMY SANDLIN

Förre förbundsbasen Rickard Fagerlund och Tommy Sandlin hamnade i flera olika bråk på kort tid. Under VM i Bern 1990 brann det rejält för Fagerlund som dundrade:

– Han är en jävla kärring!
 

OBS!

Jag har säkert missat/glömt en mängd verbala attacker, så det är bara att peppra på i kommentarsfältet här under. Kanske kan det ge en ny lista framöver...
 

✓ CITATET:

”Han är snygg”.

Tingsryds tränare Joakim Fagervall hakade på min trend från förra veckans lista och berömde i Smålands-Posten Trojas tränare Patrik Ross skönhet.

ARTIKELN HANDLAR OM