Modo åter på slutspelsplats

HOCKEY

Vann bottenrysare

Modo är tillbaka på slutspelsplats.

Hannu Pikkarainen frälste laget i en rysarmatch i Örnsköldsvik.

Med ett mäktigt slagskott i power play avgjorde han matchen i förlängningen.

Södertälje låg på tabellens näst sista plats. Modo blott en poäng före dem.

Det var med andra ord riktigt viktiga poäng som stod på spel i Fjällräven Center.

Och det blev även en riktig rysare, som var minst lika spännande som hela den rafflande bottenstriden.

Nagy nätade

Modo såg länge ut att vara närmast en viktig seger, efter att 14.43 in i den första perioden tagit ledningen då Ladislav Nagy gett laget ledningen i spel fem mot tre, helt rättvist då Modo var det klart bättre laget i den första perioden.

– Det kändes lite onödigt med utvisningarna, det var som att vi stod still, säger tränaren Peter Popovic till Canal Plus.

Även i den andra perioden var Modo det bättre laget, och kunde tagit ett stort steg närmare en seger då Niklas Sundström med 13 sekunder kvar hade mer eller mindre öppet mål – men missade.

I den tredje perioden spelade Södertälje upp sig, och kvitterade redan efter 1.03. Det resultatet stod sig perioden ut, och matchen kom att avgöras i förlängningen.

Pikkarainen avgjorde

Och precis som i den första perioden var det utvisningarna som fällde SSK. Med sex sekunder kvar av den tredje perioden visade Lukas Kilström ut för interference, och Modo fick därmed en stor fördel i förlängningen. Laget dominerade direkt, och efter 1.12 slog Hannu Pikkarainen till med ett hårt skott från blålinjen som gick förbi Pontus Sjögren i Modos mål.

– Tungt att torska, men vi får ta med oss en poäng i alla fall, säger Linus Videll till Canal Plus.

Resultatet innebär att Modo åter är på den åttonde och sista slutspelet. Södertälje är kvar på tabellens näst sista plats, en poäng efter tian Timrå, och två efter Modo.

ARTIKELN HANDLAR OM