Fiaskot fullbordat

HOCKEY

”Det känns bara jävligt tomt”

Foto: BILDBYRÅN

Den sista strimman hopp om playoffspel för Malmö släcktes abrupt av jumbon Troja/Ljungby.

Laget släppte in tre mål i sista perioden och nu är säsongen över för storklubben.

– Det har varit för dåligt helt enkelt, säger målvakten Markus Svensson.

I och med att Almtuna något överraskande föll hemma mot Tingsryd så hade Malmö vid seger mot Troja/Ljungby haft fortsatt hopp om att knipa den sjunde och sista playoffplatsen.

Men Malmö spelade bort sig själva genom att förlora nyckelmatchen mot Troja, och nu är säsongen definitivt över för storklubben som inför säsongen hade en uttalad målsättning om att nå kvalserien.

– Överlag har vi varit för dåliga och förlorat för många matcher som man inte kan förlora om man ska vara ett topplag, säger skadade och besvikne målvakten Markus Svensson som från läktarhåll bevittnade avgörandet mot Troja.

Persson avgjorde

Malmö har förlorat fem av de sex senaste matcherna, bland annat borta mot bottenlaget Sundsvall och nu hemma mot jumbon Troja/Ljungby.

Till råga på allt så var det Malmösonen Mattias Persson som släckte det sista hoppet för Malmö. Den avige forwarden sköt samtliga tre mål i den sista perioden när Troja gick från 3-3 till 6-3.

– Jag vet inte vad man ska säga… vi ledde med 3-2 men sedan fick de komma två mot noll och gjorde 3-3. Det känns bara jävligt tomt, säger Svensson.

– Vi har levt på det sista hoppet hela tiden, men det har varit för dålig rakt igenom. Det är svårt att summer så här nära inpå.

Turbulent säsong

Malmös spel har hackat under hela säsongen, och under hösten sparkades också hemvändaren och lagkaptenen Jesper Mattsson under uppmärksammade former, där föreningen valde att lägga locket på.

Nyligen tillkännagavs också att klubbdirektören Magnus Sallbring lämnar klubben.

Nu får klubben sikta på nästa säsong.

– Ja, det är väl inget annat vi kan göra, suckar Svensson.

ARTIKELN HANDLAR OM