Nu ska Konkurrensverket granska Hockeyligan & Hockeyallsvenskan

avHa Ab

Publicerad:

Konkurrensverket har ­bestämt att granska både Hockeyligan och Hockeyallsvenskan.

Beslutet att stoppa lockoutade NHL-spelarekan strida mot konkurrens­lagen.

– Det kan handla om ­begränsningar för spelarna att verka på en marknad, säger Sofie Moström, handläggare på den statliga myndigheten.

I torsdags fick både Hockeyligan och Hockeyallsvenskan ett brev från Konkurrensverket. Myndigheten ville ha svar på ett antal frågor gällande beslutet att inte tillåta NHL-spelare på korttidskontrakt.

”Olika uppfattning”

– Uppenbarligen har vi olika uppfattningar och jag är förvånad att det har tagit den här vändingen. Men vi kommer att svara på deras frågor och sedan får de avgöra om vi har gjort rätt eller fel, säger Hockeyligans ordförande Anders Hedin.

Enligt Sofie Moström vill Konkurrensverket att Hockeyligan och Hockeyallsvenskan ska redogöra för hur besluten har gått till:

– Vi vet inte hur deras avtal ser ut och eftersom vi inte vet det går det heller inte att svara på om konkurrenslagen är tillämplig.

Ställt frågan

Kan det i så fall handla om begräns­ningar för spelarna att verka på en marknad?

Ja, precis. Men det är ingenting vi vet ännu, utan det är därför vi har ställt frågan i en skrivelse till de berörda parterna.

Vilka åtgärder kan bli aktuella om det nu har begåtts några fel?

– Konkurrensverket kan, under vissa förutsättningar, ålägga företag att upphöra med ett konkurrensbegränsande beteende, säger Moström.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM