Hockeyallsvenskan

”Ser en jättepotential i den här föreningen”

Av: 

Emil K Lagnelius

HOCKEY

KHK:s nye sportchef har värvat elva spelare på en månad

Stefan Bengtzén har inte legat på latsidan – här ett axplock av värvningarna.
Stefan Bengtzén har inte legat på latsidan – här ett axplock av värvningarna.

Stefan Bengtzén, 50, har rivstartat som sportchef i Karlskrona.

Elva nyförvärv och fyra kontraktsförlängningar under första månaden – och mer är på gång.

– Det bubblar hockey i den här stan, med omnejd. Jag ser en jättepotential i den här föreningen, säger Bengtzén till Sportbladet.

Förra säsongen blev kaosartad för Karlskrona, som höll sig kvar i allsvenskan genom en rysare i sista omgången av kvalserien till allsvenskan.

– Förra säsongen använde sig Karlskrona av 52 spelare och det går ju inte om vi ska hålla till på den här nivån, säger Stefan Bengtzén, som tog över som klubbens sportchef den 1 maj.

Efter 14 säsonger i Bik Karlskoga är Bengtzén åter i hetluften efter ett sabbatsår.

”Var ett uppvaknande”

Han har verkligen rivstartat i Karlskrona. När han startade jobbet för inte ens en månad sedan fanns fem spelare på kontrakt.

Nu har han förlängt med fyra spelare och värvat ytterligare elva.

– Janne (huvudtränaren Karlsson) och jag sitter och spånar på lite spelare. Det primära är att hitta två backar till, varav den ena är en som går in i första backpar, plus en center för första- eller andrakedjan, säger Bengtzén.

– Vi ska inte förhasta oss, det här tar tid. Vi siktar in oss på att bygga en bas med unga spelare och få kontinuitet. Förra säsongen gick det lite väl fort, men det var nog ett uppvaknande för föreningen, att man får stanna upp och tänka till lite.

– Jag försöker hitta unga, lovande spelare. Och såna som har kört fast av en eller annan anledning i andra klubbar, men som har potential. Det har varit en lyckad väg till framgång förr. Varför uppfinna hjulet två gånger?

”Intresset är jättestarkt”

Du har mer pengar att röra dig med nu än du hade i Karlskoga.

– Jo, lite större resurser har jag, men det är inga astronomiska summor. Det viktiga är ju hur man hanterar pengarna och det är väl där det har brustit tidigare, att man har varit lite för frikostig och skjutit från höften.

Målsättningen?

– I första hand ska vi undvika kval för att hänga kvar. Men det finns visioner i föreningen och goda förutsättningar att lyckas. Om fem år tror jag att vi kan spela i kvalserien till elitserien. Jag har varit med såpass mycket att jag ser att det finns en jättepotential för föreningen.

– KHK har ett starkt marknadsvärde i regionen. Intresset är jättestarkt, både publikt och i näringslivet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan