AIK plockar in på Brynäs

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Se upp, Brynäs – nu kommer AIK.

Efter kvällens 3–1-seger mot Modo skiljer bara fyra poäng.

– Vi närmar oss Brynäs nu. Vi får fortsätta spela som vi gör, så får vi se hur långt det räcker, säger AIK:s tvåmålsskytt Oscar Steen till C More.

Foto: BILDBYRÅN

Regerande mästarna Brynäs, som just nu innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen, förefaller ha en avgrundsdjup svacka med sju raka förluster medan AIK har kommit igång på allvar.

När AIK i kväll besegrade Modo på Hovet innebar det Gnagets femte raka seger.

– Det känns riktigt bra. Vi jobbar och sliter, säger Anders Eldebrink till C More.

– Vi klarade av att vinna och stängde matchen.

Steen-skoj

AIK fick en kanonstart i kväll. Redan efter 5.21 snärtade Fredrik Hynning in 1–0 i krysset med ett snärtigt handledsskott.

Bara 36 sekunder senare sköt Oscar Steen 2–0, även det i krysset efter en sylvass kontring.

Efter att Björn Svensson reducerat i mittakten höll sig Oscar Steen framme igen och petade in 3–1 på returen efter Kris Beechs skott.

– Det har inte blivit så många mål i år, men det är skoj när man kan göra några så att man kan hjälpa laget att vinna, säger Oscar Steens till C More.

Bäste målskytten bänkad

AIK tar emot Brynäs på Hovet i den näst sista omgången den 2 mars.

– Det är fyra poäng som skiljer och så har vi en match kvar mot dem här hemma. Slår vi dem då ser det riktigt bra ut, säger Steen.

AIK kunde mot Modo till och med kosta på sig att ha lagets bäste målskytt Nicklas Jensen (15 mål) på bänken.

– De andra gör ett jäkla jobb. De som jobbar får spela, säger Eldebrink.

Växjö hade läge att haka på Brynäs och AIK – men laget föll i kväll hemma mot Färjestad, 1–2. Med exakt en minut kvar pangade backen Chris Lee in avgörandet i power play när Rickard Wallin skymde framför kassen.

Noah Welch, som gav Växjö ledningen med 1–0, blev i stället för hjälte hemmalagets syndabock. Han satt utvisad vid Färjestads båda mål, det senare för en puck out med 1.59 kvar.

– Att dra på sig en sån utvisning i det läget, ganska opressad, är såklart ganska mycket otur, eller oskicklighet, säger Växjös tränare Sam Hallam till C More.

Växjö är nio poäng bakom Brynäs och fem poäng bakom AIK.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN