SHL 2015/2016

FBK bröt Luleås svit

Av: 

Emil Larsson

HOCKEY

LULEÅ. Färjestad bröt Luleås svit på sex raka segrar. Men det kunde ha slutat annorlunda efter en märklig situation i slutet av tredje perioden.

– Det hjälper inte att ta ut frustationen på vattenflaskan, säger Anders Karlsson.

Linus Persson och hans lagkamrater i Färjestad jublar.

Stjärnspäckade Luleå Hockey började trevande den här säsongen. Laget har dock varvat upp rejält på slutet.

Inför matchen mot Färjestad hade laget sex raka segrar. Bäst form i hela SHL.

Men sviten skulle brytas när Färjestad lyckades vinna med 3-2 efter straffar.

Stor matchhjälte blev tidigare Luleåspelaren Linus Persson som lyckades pricka in det matchavgörande målet.

– En krigarmatch. Det var absolut inget finspel därute, men det brukar se ut så här efter juluppehållet när man har för mycket julmat i kroppen, och inte tränat ordentligt, säger Ole-Kristian Tollefsen och fortsätter.

– Oavgjort tyckte jag var ett rättvist resultat efter sextio minuter, vi lyckades kriga oss in i matchen efter en tung inledning.

”Jag säger inga namn”

Men det höll på att sluta annorlunda. I slutet av den tredje perioden kastades en vattenflaska in på banan från Färjestads bås – och domarna tvekade inte att ta ut Färjestad två minuter för osportsligt uppträdande. Man klarade dock det numerära underläget och kunde tillslut avgöra på straffar.

– Jag säger inga namn men av våra spelare slog till vattenflaskan och den hamnade på banan. Det var inte medveten, men det får inte ske. Det hjälper inte att ta ut frustationen på vattenflaskan. En väldigt olycklig situation, men otroligt klantigt. säger Färjestads assisterande tränare Anders Karlsson.

Strulig säsong

Säsongen har hittills varit som en berg- och dalbana för Färjestad. Segern mot Luleå innebär dock att laget klättrar upp på en av de sex slutspelsplatserna.

– November var en riktigt dålig månad resultatmässigt. Sedan har vi haft väldigt mycket skador på viktiga nyckelspelare. Men senaste matcherna har det sett betydligt bättre ut och det finns väldigt mycket kunnande i det här laget och jag hoppas att vi nu kan klättra i tabellen, säger Ole-Kristian Tollefsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2015/2016

Toni Rajala

Luleå HF

Färjestad BK

SHL Svenska hockeyligan