Förkrossad direkt i tv – togs om hand i natt

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

HELSINGFORS. Linus Söderström grät sig igenom en tv-intervju.

Och flera spelare var förkrossade efter den tunga förlusten mot Finland. I natt togs de om hand av den svenska ledarstaben:

– Linus och många spelare med honom tar det här väldigt hårt. De är ledsna men det måste de också få vara, säger Juniorkronornas psykologiska coach Ola Berggren.

Juniorkronorna gick för guldet, men föll tungt i semifinalen mot Finland. En förlust som tog väldigt hårt på flera av de svenska spelarna, inte minst målvakten Linus Söderström

Det var i  en intervju med TV4 direkt efter matchen som en otröstlig Söderström inte kunde hålla tårarna tillbaka.

Efteråt var känslorna bland tittarna blandade. Några tyckte att intervjun borde ha avbrutits. Många andra hyllade målvakten som verkligen ville genomföra intervjun:

”Många åsikter om Söderströmintervjun. Han kom för att prata och visade känslor. Jag frågade två gånger om han ville bryta, han ville inte”, skriver TV 4:s reporter Mattias Tjernström på Twitter.

”De måste få sörja”

Direkt efter matchen åkte spelarna tillbaka till hotellet där de under ett möte sammanfattade matchen och även berättade om sina känslor. Lagets psykologiska coach Ola Berggren får en stor uppgift för att få spelarna att och orka ladda om till tisdagens bronsmatch:

– De som är här är vinnarskallar och vill verkligen vinna och vi har jobbat hårt under lång tid för att göra det. Alla vill att det ska gå bra och man målar upp en bild att vinna guldet. De måste få sörja för vi ville verkligen vinna guld, sedan är det verkligen viktigt att ladda om också till bronsmatchen.

En liknande händelse som den med Söderström inträffade i Malmö för två år sedan då backen Robert Hägg var otröstlig efter finalförlusten mot Finland.

”Från individ till individ”

Ser du någon fara i att spelarna gråter öppet och visar starka känslor i intervjuer?

– Nej, absolut inte. Jag tror det är otroligt viktigt att man gör det, att man visar att man är besviken för att man inte vinner. Sedan är det alltid olika från individ till individ hur man visar det, säger Berggren.

Har du hunnit prata med Linus?

– Nej, jag har inte gjort det än.

Är Linus en sån som behöver extra stöd?

– Ja, men sedan är det även vår målvaktstränare Nizze Landén som jobbar väldigt tajt med just våra målvakter.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM