Privatperson anmäler Nygrens tackling

Publicerad 2015-10-06

Ny vändning: "Hellre göra något än att bara gnälla"

Magnus Nygren

Magnus Nygrens tackling mot huvudet på Modos Jesper Lindgren har tagit en ny vändning.

Nu anmäls Nygren till disciplinnämnden – av en privatperson.

– Jag kände mig tvungen att göra det för att åtminstone ge disciplinnämnden en chans att ta ställning, säger Stefan Väänänen till Allehanda.

Följ ämnen

Färjestads Magnus Nygren fick 2+10 minuter för tacklingen mot Modo-backen Jesper Lindgrens huvud i lördags och klarade sig utan något längre straff då referensgruppen valde att inte ta ärendet vidare till disciplinnämnden.

"Vad är inte våldsamt?"

Domarbasen Peter Andersson beskrev tacklingen mot 18-årige Lindgren som "inte så våldsam" vilket fick Modo-tränaren Larry Huras att gå i taket.

– Vad är det som inte är våldsamt med tacklingen? Om grabben hade blivit knockad och liggande på sen, hade tacklingen varit våldsam då? Han (Jesper Lindgren) fick en smäll mot huvudet, en ”blind side hit” av en kille vars skridskor lämnade isen vid kontaktögonblicket. Jag fattar inte hur han (Peter Andersson) kan säga att tacklingen inte är våldsam, sa en märkbart irriterad Huras i går.

Hedin vansinnig

Tidigare i dag har vi även berättat att förre Modo-kaptenen Pierre Hedin rasade mot referensgruppen – och domarbasen Peter Andersson – för att inte ha tagit Magnus Nygrens tackling mot Jesper Lindgrens huvud vidare till disciplinnämnden.

"Jag kan återigen konstatera att Peter, med sin status och sin anknytning till Färjestad, lyckats titta åt fel håll och agera som en gås. Allt bara rinner av", skrev Hedin i en insändare i Allehanda.

"Ville göra något än att bara gnälla"

Nu har dock tacklingen nått disciplinnämnden ändå – efter en anmälan från en privatperson.

Stefan Väänänen, från Gävle, är personen bakom anmälan.

– Jag kände mig tvungen att göra det för att åtminstone ge disciplinnämnden en chans att ta ställning. Jag har väl egentligen inga större förhoppningar, men hellre göra något än att bara gnälla, säger Stefan Väänänen till Allehanda.