Hörnqvist i topp av svensk målliga

1 av 2
HOCKEY

NEW YORK. Det behövdes inte mer än tre och en halv period efter skadefrånvaron.

Sedan började Patric Hörnqvist skjuta skarpt igen.

Han tryckte in 24:e målet för säsongen när Pittsburgh tog en blytung straffseger mot San Jose i natt.

– Det är väldigt skönt att få in ett mål så snabbt när man varit borta. Annars kan det lätt sätta sig i skallen, säger ”Bengan” till Sportbladet efter 3-2-segern.

LISTA: Så mycket tjänar NHL-stjärnorna

Redan i lördagens fajt mot Arizona återvände Pittsburghs egen ”Demolition Man” efter den hemliga skada som hållit honom utanför isen i två veckor, men då blev det inga mål.

Nattens holmgång mot San Jose hann dock bara pågå i drygt sju minuter. Sedan var han, på mycket karaktäristiskt vis, framme och bökade vid kassen och kunde svepa in den 24:e balja som placerar honom jämsides med Alex Steen och Gustav Nyquist i toppen av svenska målligan.

”Viktigt med snabb utdelning”

– Det var riktigt skönt att trycka in den på en gång och få visa att man fortfarande kan leverera, säger han på telefon från hemstaden.

– När man varit borta ett tag är det viktigt att få utdelning någorlunda snabbt. Annars kan det lätt sätta sig i skallen.

Penguins hann göra även 2-0 innan första perioden var över, men i den andra tappade de ledningen och till slut krävdes straffavgörande för att de skulle kunna bärga de två poäng som tog dem förbi New York Islanders i östra tabellen.

– Andra perioden var inte så lyckad, men jag tycker ändå vi gjorde bra saker och kom tillbaka starkt i tredje perioden. För ett par veckor sedan hade vi förlorat den här typen av match, fortsätter ”Bengan”.

”Spelare som ingen annan har”

Som överlag tycker det känns lovande inför det slutspelsäventyr som börjar om inte mycket mer än två veckor.

– Vi har fortfarande lite att jobba på, men det går åt rätt håll och vi har Sidney Crosby och Evgeni Malkin. Två spelare av den kalibern är det ingen annan som har och kommer de igång på allvar tror jag vi kan bli väldigt svåra att slå i playoff.

LISTA: Så mycket tjänar NHL-stjärnorna

ARTIKELN HANDLAR OM