Superstjärnan klar för ny klubb i NHL

”Fattat det svåraste beslutet i mitt liv”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

John Tavares, 27, har bestämt sig.

Han lämnar New York Islanders efter nio säsonger i klubben.

Ny destination? Toronto Maple Leafs.

”Jag har fattat det svåraste beslutet i mitt liv”, skriver han i ett uttalande.

Tavares har varit New York Islanders lagkapten i fem års tid.

Fansen hoppades in i det sista att den 27-årige stjärncentern skulle förbli klubben trogen, men mer och mer talade för en flytt då Tavares själv bjöd in Tampa Bay Lightning, Dallas Stars, San Jose Sharks och Boston Bruins till förhandlingar.

Många trodde att ett beslut skulle offentliggöras redan i går, lördag. Men det blev i stället en väntan fram till på söndagskvällen, då ”free agency” (då spelare formellt kan skriva på nya kontrakt) slog upp sina portar.

Poängmaskinen tillika superstjärnan går till Toronto Maple Leafs.

Han är uppväxt i Mississauga, som ligger alldeles utanför den kanadensiska metropolen och var en stor Toronto Maple Leafs-supporter som liten pojke.

”Det är inte varje dag man får uppfylla sin pojkdröm”, skriver han på Twitter.

”Svåraste beslutet i livet”

Där skriver Tavares även ett avsked till New York Islanders. Han skriver att det var ett extremt tufft beslut att lämna klubben han tillhört i nio säsonger.

”De senaste sex dagarna har varit något jag aldrig kunnat föreställa mig. Jag har fattat det svåraste beslutet i mitt liv. Islanders har varit mitt hem, min familj och det kommer för all framtid vara en del av mig. Jag kan inte tacka er nog”, skriver Tavares, bland annat.

Tavares har skrivit på ett sjuårskontrakt med Toronto. Enligt uppgift får han en snittlön på 11 miljoner dollar per säsong.

Nylander utan kontrakt

I Toronto finns sedan tidigare fem svenska spelare. Andreas Borgman, Calle Rosén, Andreas Johnsson, Pär Lindholm och William Nylander.

Den sistnämnde är just nu utan kontrakt och frågan är vad Tavares intåg i klubben får för effekt på Nylanders framtid, med tanke på att Maple Leafs – precis som alla andra lag i NHL – har ett lönetak att förhålla sig till…

Foto: Julio Cortez / TT / NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!