15-årig stortalang död i trippelmord

avSimon Norberg

HOCKEY

15-årige Roy Pejcinovski spåddes en lysande framtid och skulle till sommaren ha tagit nästa stora steg i sin utveckling.

I onsdags hittades han död i hemmet utanför Toronto tillsammans med sin mamma och lillasyster, i vad som var ett bestialiskt trippelmord.

Nu sörjer hela hockey-Kanada målvaktstalangens bortgång.

Det var i onsdags som två personer hittades döda och en tredje svårt skadad i staden Ajax, utanför Toronto.

Senare visade det sig att en 39-årig mamma, tillsammans med sin 15-åriga son blivit mördad i sitt hem. 13-åriga dottern Venallia avled också senare på sjukhus till påföljd av sina skador.

En man sitter anhållen

En 29-årig man, som inte är far till barnen, sitter anhållen för tre mord. Han uppges sedan tidigare ha haft en relation med mamman, rapporterar Toronto City News.

Nyheten om familjens död har även väckt stor uppmärksamhet i hockeykretsar och hela hockey-Kanada sörjer nu Roy Pejcinovskis bortgång.

15-åringen var målvakt för det lokala laget Don Mills Flyers AAA och spåddes en lysande framtid.

Foto: The Canadian Press (TT), INSTAGRAM
Vänner sörjer familjen Pejcinovskis död.

Skulle draftas i sommar

NHL-legendaren Tie Domi, som gjorde elva säsonger ihop med Mats Sundin i Toronto Maple Leafs, gick i torsdags ut på Twitter och skickade sina kondoleanser.

”Jag såg honom spela när han var tio år gammal i en turnering och såg honom lira så sent som förra veckan. Jag stod bakom honom i två perioder och han var skillnaden mellan vinst och förlust. Så sorgligt och hjärtskärande att något sådant här kunde hända. Varmaste kondoleanser till pappa och familj, vänner och lagkamrater.”

Minnesfond upprättad

I sommar var det tänkt att Roy Pejcinovski skulle draftas till världens bästa juniorliga, OHL, där spelare som Connor McDavid, Steven Stamkos, Gabriel Landeskog och Rickard Rakell har kommit fram genom åren.

OHL gick på fredagen ut med att samtliga spelare i ligan kommer att spela med initialerna ”RP” på sina hjälmar under stundande slutspel. Inför helgens matcher kommer det dessutom att hållas en tyst minut före nedsläpp på samtliga arenor.

Det har även upprättats en minnesfond för familjen Pejcinovski och på bara ett dygn har hittills över 300 000 kronor samlats in.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey

NHL