Hockey

Djurgården upp på slutspelsplats

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

Timrå föll tungt

Fredrik Bremberg måljublar för Djurgården.
Fredrik Bremberg måljublar för Djurgården.

Små marginaler, hårt jobb och en debutantmålskytt som slog till två gånger om.

Där har ni förklaringen till Djurgårdens 4–1-seger mot Timrå.

Och därmed förklaringen till att Djurgården är på slutspelsplats.

– Spelar vi så här de sista matcherna så kommer vi att komma till slutspel, säger Calle Gustafsson till Canal Plus.

Matchen var Djurgårdens från första nedsläpp, men en storspelande Mikael Backlund i Timrå-målet såg till att ställningen var 0–0 länge, men efter drygt halva matchen kom 1–0. Till gästerna. Petr Tenkrat kontrade in ledningsmålet för gästerna, men trots att det var ställningen inför den sista perioden så var Timrås tränare långt ifrån nöjd.

– Tyvärr ser det ut som de andra matcherna här. Skillnaden nu är att vi leder den här gången. Men vi spelade inte bra i den första perioden. Den andra blev det något bättre. Målet fick fart på oss, sa Challe Berglund till Canal Plus.

Nära 0–2

Den farten höll på att ge 0–2 i början av den tredje perioden, men Oscar Sund brände sitt läge och i stället kunde Fredrik Bremberg kontra. Iskallt höll han i pucken ända han var nere vid kortlinjen innan han lät pucken glida in under Backlunds utsträckta arm.

– Ett viktigt mål att få tidigt, säger Bremberg till Canal Plus.

Poängkungen låg sedan bakom Kristofer Ottossons 2–1. Sedan var det dags för en målskytt att kliva fram. Carl Gustafsson hade väntat i 35 matcher. Nu stötte han in 3–1 och på mindre än fyra minuter vände och avgjorde Djurgården matchen. Gustafsson slog sedan till ytterligare en gång och fastställde slutresultatet.

– Ketchupeffekten kallas det. Jag har väntat på att det skulle komma och i dag kom det, säger han till Canal Plus.

Skyller på LHC

Segern innebär att Djurgården är uppe på slutspelsplats för första gången sedan november och såväl Bremberg som Gustafsson tror på sitt lag.

– Spelar vi så här de sista matcherna så kommer vi att komma till slutspel, säger tvåmålsskytten.

Timrå är kvar på slutspelsplats, men fick nu räkna in ytterligare en förlust på hovet den här säsongen och tränaren Challe Berglund har en teori om varför.

– Jävla Linköping säger jag. Förra gången vi var här så var det samma sak. Vi var med i två perioder och så orkade vi inte i tredje. Då hade vi slagit Linköping. Nu senast gjorde vi en bra match och slog Linköping. Det verkar som om de där LHC kör musten ur oss så att vi inte orkar stå upp här i Stockholm, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!