Kronwall om ”Zäta”: ’Om folk bara visste’

avSimon Sjöstrand

Henrik Zetterbergs, 37, karriär kan vara över på grund av en ryggskada.

Nu uttalar sig Niklas Kronwall, 37, om sin lagkamrat.

– Om folk bara visste vad Henrik har gått igenom. Man skulle kunna tro att det är fysiskt omöjligt, säger Kronwall till Expressen.

I natt kom oroande rapporter från USA.

Henrik Zetterberg, 37, har länge haft stora problem med ryggsmärtor och enligt hans tränare i Detroit, Jeff Blashill, finns det risk för att svenskens karriär kan vara över.

– Han har haft en riktigt tuff sommar. Just nu känns det mycket tveksamt att han ska kunna spela igen, sa Blashill.

”Lite egoistiskt också”

Och nu uttalar sig även lagkamraten Niklas Kronwall om ”Zätas” situation.

I en intervju med Expressen berättar 37-åringen att han och övriga i laget har lidit med Zetterberg de senaste åren.

Foto: DARRYL DYCK / TT / NTB Scanpix

– Om folk bara visste vad Henrik Zetterberg har gått igenom. Man skulle kunna tro att det är fysiskt omöjligt, säger Kronwall till tidningen, och fortsätter:

– Alla vet att han haft strul med ryggen, ändå har han spelat alla sina matcher de senaste åren. Det visar vilken krigare han är. Ryggen är långt ifrån 100 procent. Det är klart att man lider med honom. Sen är det lite egoistiskt också. Vi lider som lag för att han betyder så otroligt mycket för klubben. Han är otroligt viktig i omklädningsrummet. För unga killar som kommer in visar han hur man sköter sig som ett fullblodsproffs.

Kronwall säger att han inte vill uttala sig om Zetterbergs framtid, att det inte är hans sak att göra, men menar att mycket av den kommande säsongen hänger på om superstjärnan kan spela eller inte.

”Ser mörkare ut”

– Om han inte är med ser det lite mörkare ut. Även om det samtidigt kan bli ett tillfälle för unga spelare att få nya roller och ta för sig.

Detroit inleder snart sitt träningsläger inför kommande säsong. Först då väntas det komma ett definitivt beslut om Zetterbergs framtid.

37-åringen har gjort 15 säsonger i NHL och vann Stanley Cup med Detroit 2008.

Han har tre år kvar på sitt kontrakt.

ARTIKELN HANDLAR OM