Frölunda letar efter komplett förstakedja

avHenrik Lundgren

Publicerad:

”Vi har inte varit nöjda”

Foto: TT

GÖTEBORG. Frölunda letar form och förstakedja.

Kanske är svaret Robin Figren.

– Det kan absolut bli bra, vi har inte varit nöjda med vår kedja, säger Joel Lundqvist.

Joel Lundqvist leder målligan, Ryan Lasch ligger i topp i poängligan. Men ändå har Frölundas förstakedja inte varit komplett. Patrik Carlsson, Mats Rosseli Olsen och nu på slutet Anton Axelsson har alla testats tillsammans med Lundqvist och Lasch, men ingen har på allvar imponerat.

Med en månad kvar till slutspelet fick Robin Figren chansen mot Karlskrona, och började med att se till att Joel Lundqvists sju matcher långa måltorka tog slut.

– Men det var lite hackigt, jag tycker inte vi har längden på anfallen som vi vill ha, vi vill ha mer puck i anfallszonen, säger Figren om den nya kedjans insats.

Vad är det som inte klickar?

– Det är en del olika punkter skulle jag säga. Men Växjö spelar smart, de gör det inte jättelätt för oss. Vi får inte det där övertaget som vi vill ha, så man ska inte ta något från Växjö heller tycker jag.

Växjö…?

– Eh… haha, alltså. Jaja, jag vet ju vilka vi mötte.

Tror på fler chanser

Joel Lundqvist hade bra koll både på motstånd och kedjekamrat, och tror på att ge trion fler chanser framöver.

– Först och främst är ju ”Figge” en bra spelare, och jag gillar att spela med någon snabb och rivig spelare som drar isär motståndarnas försvar och öppnar upp ytor. Vi har stundtals spelat bra tidigare också, men vi känner att vi inte varit nöjda. Vi känner att vi har lite mer att ta av där.

Så det är värt att ge den här kedjan lite mer tid?

– Ja, vi har en träning ihop… Så vi får ge det här ett par matcher. Det känns kul.

Frölunda var illa ut mot jumbon Karlskrona. Bortalaget kvitterade sent till 2-2, och fick sen också spela i powerplay med bara minuter kvar. Men då avgjorde Nicklas Lasu i boxplay och nu skiljer det tio poäng ner till jagande Luleå.

– Viktiga poäng, det var länge sen vi vann. Även om vi känner att vi kan göra saker och ting bättre, säger Lundqvist.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM