Efter Dif-skadorna: ”Det låter positivt”

Foto: Hans Särkijärvi, tränare.
HOCKEY

Här är positiva besked efter Djurgårdens tunga gårdagsmatch.

Tränare Hans Särkijärvi har förhoppningar om att hela truppen ska vara spelklar till ödesmötet mot Brynäs i morgon.

– Jag utgår från att alla är med i morgon, säger han.

Det var inte bara Patrick Thoresen som inte kunde fullfölja matchen mot Brynäs igår. Både Tomi Sallinen och Alexander Falk fick lämna med skador. Dessutom fick Robin Norell kasta in handduken före nedsläpp.

När laget hade sin sista riktiga träning inför åttondelsfinalen på Hovet under söndagsförmiddagen saknades också alla tre ovan nämnda på isen.

”Ingen hjärntrappa”

Men Hans Särkijärvi var ändå positiv:

– Vi pratar ingen hjärntrappa på Sallinen utan möjligheterna finns. Som det ser ut nu har vi förhoppningar om att hela laget kan spela i morgon.

– Det är dag till dag med sjukdomar och skador, men inget allvarligt, säger han.

Har du gjort målvaktsvalet?

– Ja det har vi gjort, men vi släpper laget i morgon.

Analysen efter gårdagens förlust handlar om att hitta till spelet som avslutade matchen redan från första nedsläpp. Sen tror Hans Särkijärvi på att publiken ska kunna hjälpa laget vidare. Efter två matcher i åttondelsserien med många tomma åskådarplatser hoppas han på ett fullsatt Hovet:

”Vi behöver allt stöd”

– Det var inte mer än 6 500 senast, men det var ett jäkla tryck. Jag hoppas verkligen att de kommer imorgon, vi behöver allt stöd vi kan få. Jag hoppas det blir samma tryck som mot Brynäs senast då publiken hjälpte oss väldigt bra.

För Hans Särkijärvi kan det morgondagens match vara hans sista som Djurgårdstränare. Det står redan klart att han inte tränar laget nästa säsong.

– Jag ser inte alls på matchen på det viset, jag ser verkligen fram emot matchen – och fler matcher, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM