Karlssons galna monstermatch

Publicerad 2016-12-06

Fyra poäng i sjuka tillställningen

NEW YORK. Erik Karlsson hade en monsternatt, producerade fyra poäng och ryckte åt sig ledningen i båda backarnas poängliga och den svenska diton.

Likafullt förlorade Ottawa en av årets mest underhållande matcher mot Pittsburgh.

Med 8-5!

– Det kändes direkt att det skulle bli ”one of those games”, säger ”King Karl”  med en lätt suck efteråt.

Inte för att han precis varit osynlig tidigare under säsongen heller, men nu har Erik Karlsson börjat varva upp ordentligt.

Han var formidabel när Ottawa gästade Pittsburgh i natt.

Först gjorde han sitt sjätte mål för säsongen med ett rappt skott från högra tekningscirkeln.

Sedan var han med och spelade fram, flera gånger helt briljant,  till baljor signerade Mark Stone, Mike Hoffman och Dion Phaneuf. 

Med de fyra avtrycken i protokollet kom den småländske stjärnan upp i sammanlagt 24 poäng och passerade Brent Burns i toppen av backarnas poängliga – och Alexander Wennberg i toppen av den svenska.

”Bara att glömma”

Ändå hade han lätt att hålla sig från jubel och skratt efteråt, för Senators lyckades förlora den vilda tillställningen med bandysiffrorna 8-5.

– Man kände redan i första perioden att jaha, det kommer bli ”one of those game”, suckar han i en intervju med klubbens hemsida.

– Vi gav upp för många puckar och underlät att dra ner tempot i neutral zon och då blir det så här mot ligans kanske bästa lag. Men det är bara att glömma, vi har tre matcher kvar på vår roadtrip och ska nu åka ut till väst och ta oss an tre tunga lag där. 

Hemmalagets stora hjälte var unge Bryan Rust, som fullbordade ett hat trick när han satte åttan i tom kasse.

Värt att notera är också att Sidney Crosby gjorde sitt sjuttonde mål, varmed han rycker i toppen av målligan. 

Jagr närmar sig Messier

Jaromir Jagr  fortsätter jakten på Mark Messier på andraplatsen i tidernas poängliga.

Han gjorde sitt femte mål för säsongen – och det 754:e i karriären – när Florida i natt gästade Boston och därmed står han på sammanlagt på 1881 poäng, bara sex färre än Messier.

Han fick dock inte fira så mycket i TD Garden, för Bruins vann med 4-3  – sedan svenskbekante ynglingen David Pastrnak, som fått ett rungande genombrott den här säsongen, pangat in sitt andra mål för kvällen på övertid.

Svenske rookien Anton Blidh, som debuterade mot Buffalo i lördags, fanns åter på isen, spelade drygt nio minuter och var minus 1.

Columbus slog Arizona för andra gången på ett par dygn – den här gången med 4-1 hemma i Nationwide Arena.

Svenska succémannen Alexander Wennberg stod åter för en assist, den 16:e för säsongen.

   Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se