Zibanejad: ”Det här kom som en chock”

HOCKEY

Bortbytt från Ottawa – mitt i bygget av sitt nya hem

Flytten till New York Rangers kom plötsligt.

Nu avslöjar Mika Zibanejad att hans plan var att stanna länge i Ottawa – där han håller på att bygga ett lyxhus.

– Jag väntade inte på att telefonen skulle ringa. Det kom som en överraskning, en chock till en början, säger Zibanejad.

Som en blixt från en klar himmel slog Mika Zibanejads fortsättning på NHL-karriären ner. Stockholmaren draftades som sexa av Ottawa Senators 2011 och har spelat i den kanadensiska klubben de senaste säsongerna.

I måndags blev han bortbytt och centern spelar från och med hösten i New York Rangers. I affären gick Derick Brassard åt andra hållet.

”Gör Rangers bättre”

Zibanejad blir därmed lagkamrat med Henrik Lundqvist, Jesper Fasth och Oscar Lindberg i den klassiska klubben.

– Det är en lovande ung spelare. Det här är ett byte som vi helt enkelt gör för att vi tror att det gör oss till ett bättre lag, sade Rangers general manager Jeff Gorton efter att affären var klar.

Flytten kom ändå som en chock för Zibanejad. På en presskonferens på tisdagen säger svensken att han blev förvånad när beskedet kom.

– Det fanns inte på radarn för mig. Jag väntade inte på att telefonen skulle ringa. Det kom som en överraskning, en chock till en början, säger Zibanejad enligt Newsday.

Och här är den enskilt största anledningen till chocken: Mika Zibanejad håller på att bygga ett lyxhus i Ottawa.

– Flytten kommer inte så lämpligt, så mycket kan jag säga. Det är som det är. Jag är nöjd med hur allt har varit och jag hade helt klart velat stanna längre i Ottawa, men sådana här saker händer. Jag är ändå inte alltför oroad. Jag vet att vi fixar det, säger Mika Zibanejad om sitt husköp.

Värt 13 miljoner kr

Enligt tidningen Ottawa Suns krönikör Don Brennan är Zibanejads hus värt ungefär tretton miljoner kronor (två miljoner kanadensiska dollar) på Island Park – ett populärt område för spelare i Senators.

Trots att Zibanejad är överraskad över klubbytet, ser han också fram emot att spela för Rangers.

– Det här är ett Original Six-lag. Klubbens status är väldigt hög överallt. Vår trupp ser också väldigt spännande ut. Det är ett lag som alltid spelar om Stanley Cup-bucklan. Jag är väldigt glad att få spela här och hoppas bidra, säger Zibanejad.

– Några av killarna kontaktade mig efter flytten och välkomnade mig. Jag är glad och väldigt ivrig att sparka i gång det här.

En av Zibanejads nya lagkamrater är den svenske stjärnmålvakten Henrik Lundqvist.

– Jag har talat med honom ett par gånger, men bara sagt hej. Jag vet att han och Erik Karlsson är goda vänner, och Erik är en av mina närmsta vänner i Ottawa. Han har bara sagt positiva saker om honom.

ARTIKELN HANDLAR OM