’Zätas’ sågning i natt: ”Det håller bara inte”

SUNRISE, FLORIDA. Två inledande förluster och totalt tio insläppta mål.

Detroit har öppnat säsongen på absolut sämsta sätt och efter 1–4-torsken borta mot Florida inatt hade Red Wings-kaptenen inget annat val än att såga både sig själv och sitt lag.

– Vi står för mycket på hälarna och kommer inte upp i nivå. Det håller bara inte, säger Henrik Zetterberg till Sportbladet. 

Påtagligt besviken, men uppgiven? 

Knappast.

När Detroits omklädningsrum öppnades upp för media efter matchen borta mot Florida inatt var det Henrik Zetterberg alla omgående sökte sig till och den svenske lagkaptenen stod rakryggad kvar och skrev under på vad alla redan sett – ett spel som i stora stunder är för fyrkantigt, går för långsamt och saknar riktigt bett. 

– Vi har några bra sekvenser och bitar vi kan ta med oss och borde kanske fått med oss något från de här matcherna. Men visst, på det stora hela är det verkligen inte bra nog. Det är roligare att i motståndarnas skor än våra just nu, säger Zetterberg och trycker upp ögonbrynen mot hårfästet när han sedan fortsätter:

– Vi måste leta oss in i matcherna och söka mer kontakt och inte vara så avvaktande. De får för mycket tid med pucken. Vi måste döda deras spel bättre och inte låta dem få så stor kontroll och tid i vår zon. Vi gör det för enkelt för dom.

”Sällan helt hundra”

De, åtminstone så här tidigt, lätt krystade funderingarna om att Detroit efter 25 raka slutspel nu de facto är på väg ner i djupet ger han dock inte mycket för. 

– Fast det är ju ändå 80 matcher kvar att spela och det här var bara 2 av totalt 41 bortamatcher... Nästa match har vi Ottawa hemma och då blir det vinst! Det blir det bara. 

Ryggen förstörde OS och knät World Cup. Hur mår du just nu?

– Jag mår bra!

Så känner du dig helt återställd från dina knätrubbel?

Henrik Zetterberg skrattar till och skakar sedan leende på huvudet. 

– Njae, helt hundra är det sällan, jag är ändå 36, men det känns ju i alla fall bättre och bättre... Om jag säger så.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!