Lindbom: ”Vi är mycket besvikna”

Av: Emil Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Johan Lindbom.
Foto: Bildbyrån
Johan Lindbom.

LULEÅ. Efter två raka vinster var det ett blekt HV71 som förlorade mot Luleå med 3–1.

Efter matchen var det en besviken Johan Lindbom på lagets insats.

– Vi är mycket besvikna på vår insats, säger HV71-tränaren.

Efter ett par sämre säsonger har HV71 börjat den här säsongen riktigt bra. Stor del i framgången är Martin Thörnberg som redan den här säsongen har gjort sju mål – bara fyra färre än vad han gjorde under hela förra säsongen.

Men mot Luleå på bortaplan tog det tvärstopp för både HV71 och Martin Thörnberg. För efter en mållös första period kunde Isac Lundeström, 16, göra sitt första SHL–mål.

Luleå kunde till slut vinna matchen med 3–1.

Besviken lagkapten

Efter matchen var det en besviken Martin Thörnberg över lagets insats.

– Vi kommer inte upp i nivå, och jag vet inte vad det beror på. Vi tar en del utvisningar som kostar oss mycket och tekningsstatistiken var inte på den nivån som vi önskar oss.

– Vi fick jaga mycket puck och kom inte riktigt dit. Vi skapar inte heller riktigt de lägen som vi behöver göra. Vi får analysera matchen och se vad vi kunde göra annorlunda, säger Martin Thörnberg.

Även HV71:s tränare Johan Lindbom var besviken på sitt lags insats.

– Vi driver inte på kassen, och är inte påslagna överhuvudtaget. Vi har mycket puck emellanåt, men det där skitjobbet som vi vill se att alla ska göra, det gör vi inte, säger han och fortsätter:

– Vi är mycket besvikna på vår insats.

”Vi hade en dålig dag”

Inför matchen mot Luleå visade HV71 upp en fin form med två raka segrar. Den bleka insatsen mot Luleå kom överraskande, menar Martin Thörnberg.

– Det gäller att spela på topp där ute om man ska ta några poäng. Luleå vinner mer närkamper och vinner välförtjänt. De spelar en fysisk hockey och vi klarar inte riktigt av det i dag. Vi hade en dålig dag helt enkelt.

Publicerad: