”Skuggan”: Jag försöker inte gömma mig...

HOCKEY

Nilsson står stadigt trots kritikstormen: ”Ska ändå gå med högt huvud”

Fem raka förluster – och även den här hösten stormar det i Luleå.

Men nya huvudtränaren Stefan Nilsson känner att han står stadigt trots den hårda kritiken.

– Jag försöker inte gömma mig på något sätt. Man ska vara öppen och låta folk få svar på sina frågor, säger han.

Fem raka förluster.

Nyförvärv som inte levererar och är hårt kritiserade.

Bara sex mål framåt och hemska 6–19 i målskillnad under den jobbiga förlustsviten. I de två senaste matcherna har det blivit 0–9 mot förra säsongens nykomling Malmö och årets nykomling Leksand.

Det blåser rejält runt Luleåtränaren Stefan Nilsson under hans första säsong som huvudtränare.

– Klart att man alltid vill att det ska gå bra. Nu har vi en period där vi har fem raka torsk och det är inget man bara viftar bort. Det är ett utsatt läge vi är i. Någonstans känns det ändå som jag har varit med länge på den här nivån, visserligen som spelare, men det är inget nytt att det finns perioder där det går tyngre, säger Nilsson.

”Är den del av jobbet”

Att många har synpunkter om laget, tränare och övriga ledare är inget som bekommer Nilsson.

– Vi har väldigt engagerad supportrar, de vill veta hur det står till när man är på stan. Men man får ta det också, det är en del av jobbet. Alltid skönt att det finns ett engagemang. Det hade varit mycket värre om det inte hade funnits. Som ledare och även spelare ska man ändå gå med högt huvud och ta de frågorna som kommer även i det här läget.

Misslyckade värvningar

Det är inte så att du skickar frun och handlar?

– Haha. Det kanske jag gör annars också…, haha. Nej, skämt åsido: det är inte oftare än vanligt som hon behöver handla. Folk har sina funderingar och man måste ställa upp även när det går tungt. Jag försöker inte gömma mig på något sätt.

Luleå gick igenom en riktigt tuff sportslig period även förra hösten, då var Nilsson assisterande tränare bredvid Joakim Fagervall.

Precis som för ett år sedan har några av nyförvärven fått hård kritik, inte minst amerikanske forwarden Tim Kennedy. Trion Kennedy, Kael Mouillierat och backen Daine Todd har tillsammans bara lyckats för elva poäng:

– Klart vi hade önskat att det gått bättre och att produktionen sett bättre ut. De själva är besvikna, men det finns inget annat än att varje dag försöka jobba hårt. Vi försöker feedbacka och hjälpa dem att hitta en bra väg för att det ska bli bättre. Men så här långt har vi inte fått till det och det känner de själva också.

Nära kvalstrecket

Todd är skadad och Kennedy bänkades i senaste matchen mot Leksand och tränade inte i går.

Men Stefan Nilsson förnekar att det är ett tecken på att Kennedy är på väg bort från klubben:

– Nej, nej. Vi valde att sätta Tim åt sidan mot Leksand för att prestationen inte var tillräckligt bra. Sedan visade det sig att han slitit upp en skada. Jag vet inte om den påverkade hans prestation mot Leksand. Han var i alla fall tvungen att byta om och satt inte med i båset i tredje perioden och i dag (måndag) kunde han inte träna.

Luleå har rasat från femte till elfte plats i tabellen, men att kvalstrecket kommer allt närmare är inget som bekymrar Nilsson.

– Nej, det är absolut inget jag tänker på i det här läget. Vi ska göra en bra match på tisdag och vinna mot Växjö och vända på det här.

ARTIKELN HANDLAR OM