Nylander hetaste rookien i hela NHL

HOCKEY

RALEIGH. William Nylander leder NHL:s rookie-liga efter ännu en assist i natt.

Tyvärr får han få tillfällen att njuta av framgångarna.  

För Toronto bara förlorar och förlorar....

– Det var inte tillräckligt många som försökte i den här matchen, säger coachen Mike Babcock efter en tung 5-1-förlust mot New York Islanders.

Foto: AllOverPress

Det kryllar av nya stjärnskott i NHL i år, men men just nu är ingen hetare än svenske 20-åringen William Nylander.

Han stod för ännu en assist när Toronto besökte Brooklyn i natt. Därmed är han delad tvåa i poängligan bakom Connor McDavid och Claude Giroux – och ensam etta i rookieligan, före kedjekamraten Auston Matthews och Patrik Laine.

Men som sagt:

”Mini-Nyllet” har förmodligen svårt att glädja sig åt den sortens noteringar, för hur mycket han och Matthews än producerar fortsätter Maple Leafs att förlora.

Matchen mot Islanders  – spelad ett dygn efter 2-1-förlusten mot Montreal –  slutade med en 5-1- torsk.

– Ja, tråkigt. Jag tyckte det kändes som vi hade skaffat oss en bra position när vi reducerade till 2-1 i början av tredje, men sedan bara rasade det, säger coachen Mike Babcock på sin presskonferens efteråt.

– Det var inte tillräckligt många som försökte i den här matchen. Vi behöver 20 killar som spelar, men så var det inte nu.

■ ■ ■

En annan svensk som under söndagen byggde på sin imponerande poängskörd utan att riktigt kunna njuta av det var Victor Rask i Carolina Hurricanes.

Han assisterade till ännu ett Jeff Skinner-mål i hemmamatchen mot Philadelphia, har därmed producerat i samtliga åtta matcher Canes spelat och slagit nytt lagrekord för längsta poängsviten i början av en säsong (klubbrekordet 11 matcher satte Ron Francis redan 1984, men då spelade man i Hartford och hette Whalers).

Även Viktor Stålberg tog sig in i protokollet med sitt andra mål för säsongen.

Flyers vann dock med 4-3.

■ ■ ■

I New York klappade Rangers något oväntat till Tampa med hela 6-1.

Michael Grabner svarade för hat trick och Antti Raanta – i kassen istället för vilande Henrik Lundqvist – stoppade 31 skott.

– Vi parkerade bussen vid rinken. Sedan satte sig alla i passagerarsätet, ingen vill sitta i förarsätet. När det händer blir det aldrig bra, säger Tampa-coachen Jon Cooper.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM