Nicklas Bergfors målade – äntligen

Av: Uffe Bodin

Publicerad:
Uppdaterad:
Första målet Nicklas Bergfors fick äntligen göra sitt första NHL-mål.
Foto: AP
Första målet Nicklas Bergfors fick äntligen göra sitt första NHL-mål.

För ett drygt år sedan gjorde Nicklas Bergfors sin första NHL-match. Då blev han axelskadad. I natt gjorde Nicklas Bergfors ett nytt försök i NHL. Då blev han målskytt.

– Det är bra för ditt självförtroende, säger New Jerseys 21-åring.

Det har varit många frågetecken för Nicklas Bergfors karriär de senaste säsongerna. Han draftades i första rundan av New Jersey Devils 2005 och lämnade Sverige och moderklubben Södertälje SK samma år för spel i farmarligan AHL. Där blev han kvar – länge och väl.

Förra säsongen lyckades högerforwarden vinna en plats i New Jerseys premiärlag via ett starkt träningsläger. Men då blev det bara en NHL-match för Bergfors, som tvingades lämna debuten axelskadad. Resten av säsongen tillbringades med Lowell Devils i AHL.

Den här säsongen inleddes också i Lowell. Men när New Jersey drabbades av flera skador blev Bergfors i förra veckan uppkallad till NHL-laget.

”Inte bråka om det”

I nattens match mot strykpåsen Atlanta Thrashers fick han göra sin andra NHL-match. Och som han gjorde det. Redan i den första perioden sköt den forna juniorstjärnan sitt första NHL-mål – tror han.

Efter att ha vunnit en puck i sarghörnet sköt han ett till synes harmlöst skott som gick förbi Johan Hedberg i Atlanta-kassen. Om Bergfors verkligen var sist på pucken, därom tvista de lärde.

– Jag försökte bara få pucken på mål, berättar svensken för The Star-Ledger. Jag såg ”Zubs” (Dainius Zubrus) kliva in framför mål. Pucken kanske träffade honom, det bryr jag mig inte om. Det är alltid bra för ditt självförtroende.

Zubrus själv tror sig vara säker på att han rörde pucken sist.

– Men jag kommer inte att bråka om det, säger han.

New Jersey vann matchen med hela 6-1 efter att ha gjort fem mål i den andra perioden. Efter det blev Johan Hedberg utbytt.

New Jerseys andre svensk, Johnny Oduya, hade en riktigt produktiv afton. Han spelade fram till tre av New Jerseys mål och var +4 i plus- och minusstatistiken.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN