Jubel i Colorado: Vi längtar efter honom

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3
konungens återkomst Peter Forsberg har spelat elva säsonger i NHL, av dessa spenderade han nio med Colorado Avalanche. Under denna tid blev han omåttligt populär och ledde laget till två Stanley Cup segrar. Här väntar en liten pojke på att få se sin stora idol göra entré i en match 2001. FOTO: AP, AFTONBLADET, GETTY

Vancouver ville skriva kontrakt Peter Forsberg, men fick nobben.

Nu kan Foppa spela bort Vancouver från slutspelet.

– Colorado är ju en stor konkurrent till oss. Med Peter blir laget bättre, säger Mathias Öhlund.

supermannen |Staffan Hägglund är ortopeden som tillsammans med

Bertil Romanus skapat superskridskon som gjort Foppas comeback till verklighet.

Peter Forsbergs beslut att återvända till NHL slog ned som en bomb i Nordamerika. Så sent som för en vecka sedan sa hans agent Don Baizley att det förmodligen inte skulle bli något spel för Foppa den här säsongen.

I Colorado jublar man – så klart – men alla är inte lika nöjda.

Vancouver, till exempel.

– Vi och Colorado ligger ju i samma division och möts åtta gånger per år, så för oss blir han en konkurrent, säger Mathias Öhlund.

”Betyder mycket”

Foppa var ett tag aktuell för Vancouver och en återförening med barndomsvännen Markus Näslund.

– Jag har läst om det där i tidningarna, men ska jag vara ärlig så har jag ingen bättre koll på hur nära det var, om det var nära över huvud taget, säger Mathias Öhlund.

Det skiljer bara fyra poäng mellan Vancouver, som är på slutspelsplats, och Colorado under strecket.

– Vi möts igen på onsdag (läs: i morgon), men jag antar att han inte är spelklar tills dess. Hur som helst tror jag att vi klarar det till slut. Vi har fått tillbaka våra skadade spelare och det betyder mycket, säger Mathias Öhlund.

Med Foppa i laget hoppas dock Colorado kunna ge Vancouver och de andra lagen i väst en ordentlig match om slutspelsplatserna.

– Vi har pratat med vår tränarstab, vår lagkapten (Joe Sakic) och flera spelare. Alla är väldigt glada över den här nyheten, säger general managern Francois Giguere till Sportbladet.

Tränaren Joel Quenneville vill se Forsberg i laguppställningen så fort som möjligt.

– Vi ser fram emot att ha honom här. Hur mycket istid han får, kommer att bestämmas efter hur han mår. Vår offensiv har förbättrats på många sätt efter den här värvningen. Vi välkomnar honom verkligen och jag längtar verkligen efter att ha honom i laguppställningen.

”Kul att han är tillbaka”

Förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson har följt debatten den senaste tiden och hade inte Colorado som favorit.

– Personligen hade jag nog förr trott att han skulle återvända till Philadelphia. Kul att Peter är tillbaka på riktigt igen och jag trodde inte på skriverierna om att han inte skulle spela mera den här säsongen i NHL, säger han till TT.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN