Oskarshamn vann känsloladdade toppmötet

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

avJonatan Andersson

HOCKEY

Oskarshamn är nya serieledare efter heta toppmötet med Leksand.

Målvekten Wictor Ragnewall stoppade Leksands samtliga 18 skott – men tyckte själv det kändes som fler.

– I andra vet jag inte om de som räknar skott käkar wienerbröd eller vad de gör, skrattar matchhjälten efter 1–0-segern.

Efter en mållös förstaperiod skulle det hetta till rejält i toppmötet mellan Oskarshamn och Leksand.

Det hela började halvvägs in i andra, då Leksands Johan Porsberger gick hårt åt 18-årige Martin Fehervary vid sargen bakom hemmamålet.

En hjälmlös Fehervary tog sig upp och brottade ned Porsberger – samtidigt som Mattias Ritola och Tom Linder hade en egen uppgörelse bara en meter längre bort.

Björk med kvällens enda mål

Samtliga kombattanter fick två minuter på botbänken, men när utvisningarna skulle offentliggöras blev det stökigt på nytt bakom ryggen på domarna.

Bortalagets Matt Carey rök ihop med Oskarshamns Jacob Cederholm –till stora busvisslingar från hemmapubliken. Men domarna såg som sagt åt ett annat håll – och de inblandade klarade sig undan utvisning.

I slutet av perioden skulle också matchens enda mål komma.

Efter ett kvickt passningsspel i powerplay kunde Marcus Björk dra till för Oskarshamn, med bara 20 sekunder till paus.

Firade med ”sälen”

Bortalaget gick för en kvittering i tredje, och hade flera bra lägen. Men när Leksand steppade upp sitt anfallsspel steppade Oskarshamns Wictor Ragnewall upp sitt målvaktsspel.

24–åringen räddade allt Leksand skickade mot honom, och firade sedan sin första nolla för säsongen genom att göra ”sälen” inför hemmapubliken.

– Det var skönt att få den undanstökad, säger målvakten till Sportbladet.

”Käkar wienerbröd”

– Första perioden var väldigt lugn. I andra vet jag inte om de som räknar skott käkar wienerbröd eller vad de gör, men det kändes som att jag fick mer mot mig än vad statistiken (7 skott) visade, skrattar 24–åringen.

I och med vinsten går Oskarshamn upp i serieledning, en poäng före Timrå. Målvakten ser det som ett kvitto att laget är att räkna med i det långa loppet.

– Nu är vi ingen bluff längre. Nu har det gått så pass många matcher att vi kan visa att vårt spel är bra, att vi tar poäng, säger Wictor Ragnewall.

Leksands Jojo-resa på 2000-talet 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM