Strålmans pik efter Tampas seger

avPer Bjurman

TAMPA. Alla andra som låg under efter första matchen i andra Stanley Cup-omgången hade kvitterat sina serier och jodå – i natt följde ett hungrigt Tampa Bay Lightning i samma fotspår och slog Boston Bruins i ännu en infekterad match hemma i Amalie Arena.

– De hade ju chansen att skaffa sig hemmafördel i slutet av grundserien men brände den mot Florida och det vill vi ju såklart fortsätta trycka i ansiktet på dem, säger Anton Strålman till Sportbladet efter 4-2-segern.

Ja, det ser ut att kunna bli långa och hårda serier i Stanley Cup-slutspelets andrarunda.

De senaste dygnen har San Jose Sharks, Washington Capitals och Nashville Predators alla hämtat in underlägena de hamnade i i sina respektive dueller efter första matchen – och i natt gjorde alltså Tampa Bay Lightning likadant.

De åkte på en 2-6-propp i det inledande mötet i lördags, men samlade sig – helt planenligt – till en mer aggressiv, sammanbiten insats i natt och vann med 4-2.

– Jag tycker i ärlighetens namn inte att vi gav dem så sjukt mycket i förra matchen heller, de hade väl 23 skott eller nåt sånt men var ruskigt effektiva, säger svenske backen Anton Strålman när vi träffar honom efter slutsignalen.

– Men visst, vi var lite tajtare och spelade mer synkroniserat idag, hela laget. Och framförallt var vi bättre offensivt.

1 av 3 | Foto: Kim Klement / X02835

Hyllar Point

Ja, särskilt gäller det den andrakedja unge Brayden Point bildar med Tyler Johnson och Ondrej Palat. De herrarna låg bakom praktiskt taget allt som hände runt Tuukka Rask och producerade sammanlagt sju poäng.

– Det är den kedjan jag märker mest av eftersom det är deras uppgift att försöka stoppa Bruins förstalina och det är klart att det är skönt för de killarna att komma tillbaka och få den utdelningen efter förra matchen, fortsätter ”Strålle”.

– Framförallt för Brayden, som jag tycker vart sjukt bra idag. Han fick mycket stryk, de tar honom hårt och det borde alla göra eftersom han är så extremt skicklig, men han bara krigade på. Väldigt kul att se.

”Ska bli jobbigt för dem”

Bostons omtalade förstakedja – med Brad Marchand, Patrice Bergeron och David Pastrnak – gick inte att stoppa helt och hållet den här gången heller, de var inblandade i båda tröstmålen, men hölls i herrans takt och förmaning på ett annat sätt än i lördags och visade emellanåt vissa tecken på frustration.

– Well, det är ju inte som att de heller åker omkring och myser när det är så hårt som det var ikväll och ju färre chanser de får, desto mer frustrerade blir de. Precis som killarna i vår förstalina vill de helst att det ska rulla på och det är vår uppgift att se till att det blir jobbigt för dem.

”Inte så dumt om vi tog båda”

Nu åker Bolts alltså till Boston med 1-1 i protokollet – och det är bra mycket behagligare än det hade varit om de legat under med 2-0.

– Visst, säger Strålle, de hade chansen att skaffa sig hemmafördel i slutet av grundserien men brände den mot Florida i sista matchen och det vill vi ju såklart fortsätta trycka i ansiktet på dem.

– Vi är inställda på att vi måste ta tillbaka åtminstone en match där upp och det vore givetvis inte så dumt om vi tog båda och kunde komma tillbaka hit med samma scenario som mot New Jersey. Men vi vet samtidigt att det blir ännu tuffare nu och att vi därför måste spela ännu bättre.

Victor Hedman stod för en assist i natt men var också inblandad i mycket gruff, så han måste efteråt plåstras om och hinner inte prata med 

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM