Han ska locka kvar Nylander i Toronto

avPelle Strandman

Foto: TT

In med det nya och ut med det gamla.

Toronto har nu officiellt gått ut med att unge och oprövade Kyle Dubas, 31, blir klubbens nye general manager.

Hans första stora uppdrag? Att erbjuda William Nylander ett nytt superkontrakt.

Med Lou Lamoriello, 75, som general manager och Kyle Dubas, 31, som assisterande har Toronto fått ett uppsving i NHL och nått Stanley Cup-slutspelet två säsonger i följd.

Nu bekräftar klubben att ett maktskifte är ett faktum.

Två veckor efter att klubben gick ut med att Lamoriello lämnar sin post står det nu klart att hans 44 år yngre adept tar över.

Dubas är som GM ett oprövat kort i NHL men har, med fokus på avancerad statistik, varit framgångsrik i samma roll för AHL-klubben Toronto Marlies de senaste säsongerna.

Något som har påverkat Maple Leafs i positiv bemärkelse då flera spelare, bland annat William Nylander, har passerat genom farmarlaget och sedan gjort succé i NHL.

Väntas ge Nylander superkontrakt

Toronto åkte ur Stanley Cup mot Boston Bruins i första slutspelsrundan och gjorde sin starkaste säsong sedan säsongen 2003/2004. Nu väntar ett intensivt lagbygge för Dubas och ett av hans första stora uppdrag blir att säkra just William Nylanders framtid i klubben.

Svensken, som stod för 61 poäng på 82 seriematcher och ytterligare fyra poäng i slutspelet, sitter på ett utgående kontrakt.

Men om Toronto vill binda upp Nylander på lång sikt lär det kosta. 22-åringen väntas bli erbjuden ett monsterkontrakt över sju-åtta år och redan förra våren spekulerades det om en framtida årslön på 56 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM