”Plötsligt så gör vi mål på varje skott”

Nya tränarnas drömdebut i Örebro

avAndreas Käck

Snacka om drömstart.

I Niklas Erikssons första match som huvudtränare i Örebro krossade man Frölunda med hela 7-1.

– Det här betyder väldigt mycket, säger Eriksson efteråt.

Det har stormat i Örebro Hockey på senare tid.

I tisdags kom beskedet att huvudtränaren Niklas Sundblad får sparken och att tidigare assisterande tränaren Niklas Eriksson tar över huvudansvaret, med klubbikonen Henrik Löwdahl och Tre Kronor-legendaren Jörgen Jönsson som assisterande.

Hur det gick i deras första match vid rodret?

Jo vars…

De tvålade dit Frölunda – med makalösa 7-1.

– Ja, 7-1 hade man väl inte räknat med…, erkänner Niklas Eriksson efteråt.

– Men ibland blir det så. När det väl lossnar så lossnar det ordentligt. Vi har ändå skapat mycket chanser i många av våra matcher och nu kom utdelningen. Man ser på spelarna att de sänker ner axlarna och hittar en bra känsla, och plötsligt blir det mål på varje skott. Det är svårt att förklara, men det finns nog någon form av mental aspekt i det hela.

Rönnberg rasande

Frölundas tränare Roger Rönnberg var fly förbannad efteråt och sa mer eller mindre att han skämdes över lagets insats.

– Svårt att hitta ord. Jag är oerhört ledsen och besviken. Det här är inte okej, det här är inte vad vi i Frölunda står för, sa han i C More.

”Ger oss arbetsro”

I Örebro var tongångarna förstås raka motsatsen.

– Ja, det här betyder väldigt mycket. Det ger oss lite arbetsro, något att bygga vidare på. Inför matchen hade vi pratat om vissa saker i vårt spel och jag tycker att vi genomförde precis det vi hade pratat om på ett väldigt bra sätt. Det ger oss en plattform att bygga vidare på, säger Niklas Eriksson.

Vad tror du att ni kan uträtta, du, Löwdahl och Jönsson?

– Jag tror att vi kan hitta ett tryggt grundspel. Mer än så vill jag inte lova; jag vill inte bygga upp en massa förhoppningar och förväntningar utan vi tar en match i taget.

Det blir inga 7-1 i varje match här framöver?

– Nej, alla matcher lever sitt eget liv. Nu har vi fokus på nästa uppgift (Malmö Redhawks på lördag, reds.anm). Vi går in i den matchen med en stor ödmjukhet, säger Örebros nye huvudtränare.

ARTIKELN HANDLAR OM