”Är en häst i gymmet”

HOCKEY

Tampa-tränaren hyllar ”tuffe Victor”

Foto: Victor Hedman i fysisk duell med Alex Ovetjkin.

Victor Hedman, 21, kritiserades efter flera svaga insatser i hockey-VM i våras.

Men av Tampa Bay Lightning lyfts backen fram som NHL-klubbens store framtidsman.

”En häst i gymmet”, en ”hängiven atlet” och en ”spelare som är överallt på isen”, hyllar Tampa Bay-tränaren.

Hedman plockades in i VM-laget i våras, med stora, tunga förhoppningar på sina axlar. Mästerskapet blev dock ingen succé för den unge backen, som kritiserades efter flera bleka framträdanden.

I Tampa Bay är det dock andra tongångar. Svensken förväntas bli det fundament klubbens försvarsspel ska byggas kring framöver. Något klubben visade med tydlighet i november då parterna kom överens om ett nytt femårskontrakt. Nu hyllas 21-åringen på nytt, av tränaren Guy Boucher.

– Victor är en hängiven atlet och en häst i gymmet. Han missar aldrig ett träningstillfälle. Han är alltid först in på isen och sist ut.

Jämförs med Chara

Boucher ser likheter mellan Hedman och Boston Bruins lagkapten Zdeno Chara. Tuffheten på isen är en gemensam faktor.

– Han manglar folk, fullföljer tacklingar och är överallt på isen där motståndarna är.

Att ”tuffe Victor” syns på isen märks i statistiken. Förra säsongen hade han flest utvisningsminuter av Tampa Bay-backarna, rankades trea över blockerade skott (127) och nia i interna tacklingsligan (96).

– Jag försöker bli en bra tvåvägsspelare och en kraft på isen. Klubben tror på mig och jag vill bli en spelare som gör skillnad på isen. Om du tittar på de bästa backarna i ligan har de stort inflytande både bakåt och framåt. En sådan spelare vill jag också bli, säger Hedman till klubbens hemsida.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL