Frölunda HC

Johansson anmäls efter jättetavlan

Av: 

Malin Wahlberg

HOCKEY

Supportrarna anmäler domaren

Morgan Johansson svarade för årets domartavla.

Nu anmäls han av Frölundas supporterförening.

– Det stämmer att vi fått in en anmälan, säger Cattis Zethelius, sekreterare i Ishockeyförbundets disciplinnämnd till Sportbladet.

Det stod 0-0 när Frölundas Pierrie Johnsson fick klubban avslagen av Brynäs Mats Lavander. Domaren Morgan Johansson höjde armen för en avvaktande utvisning. Pucken gick sedan ut till Daniel Widing som satte 1-0 och Johansson tecknade i stället för mål. Han visade dessutom ut Pierre Johnsson för crosschecking, något han inte varit i närheten a att göra sig skyldig till.

Efteråt erkände Johansson sitt misstag.

–  Jag lägger mig platt totalt när jag ser den här situationen. Det är en felbedömning av mig och jag kan bara lägga mig platt och ta med mig det här, tyvärr, sa han.

”Kräver att han stängs av”

Nu har Frölundas supporterförening "Goa Gubbar" anmält Johansson till disciplinnämnden.

"Domarna ska skipa rättvisa på isen och inte förfördela ett av lagen vilket man gjorde här. Är det så att man begår ett misstag måste man snacka sig samman och ta tillbaka sitt beslut, som i detta fallet resulterade i mål för Brynäs trots att Brynäs skulle ha en solklar utvisning för slashing i sekvensen innan målet föll. Vi kräver att Morgan Johansson stängs av ett antal slutspelsmatcher samt inte får döma Frölunda mer i slutspelet.”, skriver de på sin hemsida.

”Upp till nämnden”

Cattis Zethelius, sekreterare i Ishockeyförbundets disciplinnämnd, bekräftar att det kommit in en anmälan.

– Det stämmer att vi fått in en anmälan. Den kommer att behandlas som alla andra. Det är upp till nämnden om den ska tas upp eller inte, säger hon.

Även Frölundatränaren Kent Johansson har krävt att Johansson ska stängas av. Men så verkar det inte bli.

– För det första så offentliggör vi inte vilka domare som dömer förrän två timmar före matchstart, så har vi gjort hela säsongen, för det andra så tar vi såna här saker internt. Men jag har ingen avsikt att stänga av Morgan, säger Mikael Ahlström, hockeyligans domarchef till TT.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Frölunda HC