Skellefteå vann suddenrysare – är en match från final

HOCKEY

Djurgården kopplade greppet om den fjärde semifinalen.

Men Skellefteå vände och vann i förlängningen efter att lagkapten avgjort.

– Ett fantastiskt pass av Jocke Lindström. Jag siktade i plockkrysset, säger Pontus Petterström till Sportbladet.

Skellefteå kopplade greppet om semifinalserien mot Djurgården genom att vinna de två första matcherna. Men stockholmarna tog kommandot om den fjärde. Den första perioden i Skellefteå Kraft Arena var mållös, men fyra minuter in i andra gav Mikael Ahlén Djurgården ledningen. Det var både grinigt och gruffigt i den andra perioden med flera utvisningar. I spel fyra mot fyra kunde Jonathan Davidsson öka på till 2-0 med en minut kvar av perioden. 

Skellefteå fick börja den tredje perioden i powerplay, men målet lät vänta på sig. Nio minuter in i perioden kom dock reduceringen när Oscar Möller satte 1-2.

Skellefteå jagade en kvittering och med två minuter och 23 sekunder kvar kom den. Henrik Hetta satte målet som tog matchen till förlängning.

Med minuten kvar ville hela Skellefteå ha utvisning på Marcus Högström efter att han dragit ner Tim Söderlund, men domaren friade trots starka busvisslingar från hemmapubliken. Högström visade dock med ett tydligt kroppsspråk att han tyckte att Söderlund föll enkelt.

”Hockey när den är som bäst”

I förlängningen svängde det fram och tillbaka och båda lagen hade chanser. Men sex minuter och 24 sekunder in i förlängningen satte Pontus Petterström avgörandet.

– Självklart måste det vara tungt nu för Djurgården. Men jag räknar med en precis lika hård match på onsdag. Vi har vunnit tre matcher, men det är nu det gäller att slå in den fjärde också, säger Petterström.

Tränaren Bert Robertsson var lika glad.

– Vad ska man säga om en sådan här tillställning? Ligga under med 2–0 och sedan vända. Djurgården visar en jäkla lagmoral och vi gör det också. Det här är hockey när den är som bäst, säger han till C More.

Skellefteå leder nu matchserien med 3–1 i matcher.

– Jag är jävligt besviken. När vi hade 2-0 kändes det ganska bra. Det känns surt. Vi slutar spela över pucken och det gjorde att Skellefteå fick chansen att kvittera. Det är jävligt surt, säger tränaren Robert Ohlsson.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20