Äntligen fick Moraspelarna jubla

HOCKEY

Besegrade Timrå med klara 4-0

Efter sex matcher lång väntan tog Mora sin första seger sedan den 2 januari. 4–0 hemma mot Timrå var en seger laget behövde för att våga fortsätta hoppas på en vår utan kvalserie.

– Skön seger, men fortfarande gäller en match i taget, sade Moras bäste spelare Anders Bastiansen.

Moraspelarnas självförtroende har naggats rejält i kanten under inledningen av 2007. Facit inför matchen mot Tïmrå var fem förluster och en oavgjord på de sex senaste matcherna.

Man hade vaskat om rejält i laget och det gav effekt, även om den hade viss fördröjning. Matchens första period var allt annat än underhållande.

– Bättre än tidigare i alla fall. Vi hade sagt till varandra att vi skulle minimera misstagen i denna match, det gjorde vi också. På slutet har vi hamnat i underläge och fått slita hårt, sade Bastiansen, som gör ett jättejobb i Moras defensiva spel.

Bastiansen vann tekningen som föregick Moras första mål, Ivan Huml väntade kallt ut Timrås målvakt Johan Backlund innan han satte pucken i mål.

Norrmannen spelade också fram Marco Tuokko, till Moras tredje må,l som punkterade matchen, då var Mora en spelare mindre på isen. Toukko ramlade innan han sköt men fick på något sätt in pucken, hur visste han inte själv efter matchen.

– Jag fick inte pucken riktigt där jag trodde jag skulle få den. Men det kändes så skönt att få göra mål. Jag hade haft ett stolpskott innan i matchen och inte gjort speciellt mycket poäng på hela säsongen, sade Tuokko, som jublade i högan sky efter sitt mål.

Trots underläge med tre mål plockade Timrå ut målvakten med dryga fyra minuter kvar och fick lite senare spela sex mot fyra när Bastiansen drog på sig en dubbelutvisning. Gästerna tryckte på men riktigt farligt blev det aldrig. I stället gjorde Mora ytterligare ett mål.

Moras målvakt Juha Pitkämäki höll nollan för tredje gången under säsongen, en ispåse över en ömmande axel efter matchen satte inte ner hans humör.

– I den här matchen fick jag mycket bra hjälp av hela laget, speciellt backarna. Jag såg i stort sett alla skott och då blir mitt jobb mycket enklare, sade Pitkämäki.

För Timrå var det tredje raka förlusten. Sundsvallslaget kämpade helhjärtat matchen igenom, trots underläge, men vissa spelare fick slita oerhört mycket.

– Jag hoppas verkligen vi får tillbaka ett par spelare till matchen mot Djurgården, det är en mycket viktig match för oss, sade assisterande tränaren Mikael Andersson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM