Otäck olycka stoppade NHL-match

HOCKEY

Carolina-forward tacklades blodig – svenska NHL-stjärnor vittnen till händelsen

Nattens NHL-match mellan Nils Ekmans Pittsburgh och Niclas Wallins Carolina fick avbrytas i den första perioden då gästernas Trevor Letowski tacklades så illa att han blev liggandes blodig och medvetslös på isen.

Matchen kunde återupptas först flera minuter senare.

– Det var en hemsk incident, säger Carolinas coach Peter Laviolette.

Foto: Utslagen Letowski tacklades medvetslös, fördes till sjukhus och kunde efter omplåstring resa hem med sitt Carolina, som vann matchen mot Pittsburgh med 5-1.

Carolina vann för andra kvällen i rad, men 5-1-segern överskuggades av den olycka som inträffade när hemmalagets Colby Armstrong tacklade Trevor Letowski medvetslös tidigt i matchen.

Letowski såg inte Armstrong när denne satte in tacklingen och Carolinaspelaren blev liggande på isen i flera minuter blödande från huvudet. Han fördes av isen på bår och till sjukhus där det konstaterades att han ådragit sig en hjärnskakning. Han fick även sys, men kunde återvända till arenan och åka hem med laget trots allt.

- Det var en hemsk incident som du inte önskar ska hända någon spelare, sa Carolinas coach Peter Laviolette till AP.

”Kom lite sent”

Armstrong klarade sig från utvisning.

- Det var en tuff tackling som tog olyckligt. Samtidigt kom den lite sent, Trevor hade spelat ifrån sig pucken och såg inte där han kom, fortsatte Carolinacoachen.

Colby Armstrong som delade ut tacklingen var inte oberörd och sa att han hade svårt att koncentrera sig på matchen.

- Det var tufft att fortsätta och jag mådde inte riktigt bra. Killarna i laget sa att det tillhör spelet, men det var tufft. Jag är ingen ful spelare, sa Armstrong.

Två svenskar på isen

Två svenskar fanns på isen i nattens drabbning i Mellon Arena, hemmalagets forward Nils Ekman och gästande Carolinas back Niclas Wallin. Båda spelarna fick varsin assist – Wallin till Scott Walkers 2-0 i den första perioden och Ekman till Kristopher Letangs tröstmål 1-3 i numerärt överläge i mittenakten.

Patrick Kipler, Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL