Från NHL-stjärna – till fackpamp

HOCKEY

Lindros satsar på ny karriär: ”Skulle vara kul att syssla med”

Från NHL-stjärna – till fackpamp.

Eric Lindros gör sig redo för en ny karriär.

– Det skulle vara kul att syssla med det här, säger 34-åringen.

Foto: Eric Lindros.

Hockeykarriären ser ut att vara ett minne blott för Eric Lindros. Efter att ha genomlidit ännu en skadefylld säsong med Dallas Stars i fjol förväntas den före detta storstjärnan inom kort lämna beskedet att han hänger upp skridskorna på hyllan.

Något avsked från ishockeyn ser det emellertid inte ut att bli. Under sommaren har den före detta Philadelphia Flyers-kaptenen jobbat för högtryck åt NHL-spelarnas fackförening, NHLPA.

Lindros har varit en del av den grupp som har plockat fram NHLPA:s nye verkställande direktör, Bob Kelly, som presenterades på en presskonferens i Toronto tidigare i veckan.

Tjänst ledig

Inom NHLPA finns det nu en tjänst som ombudsman ledig. Den förväntas tillfalla Eric Lindros.

– Jag har verkligen uppskattat Erics arbete. Han har arbetet väldigt hårt en längre tid nu och jag tror inte att hans insats kommer att bli bortglömd, säger Los Angeles Kings spelarrepresentant i NHLPA, Mike Cammalleri, till Canadian Press.

Cammalleri är en av 30 spelarrepresentanter som ska utse NHLPA:s nye ombudsman. Eric Lindros skulle inte ha något emot om de valde honom.

– Jag skulle vilja fortsätta att jobba med något liknande. Det här har varit väldigt intressant. Jag har lärt mig väldigt mycket, säger han.

Om Lindros får jobbet markerar det slutpunkten på en lång men inte fulländad ishockeykarriär. Kanadensaren draftades som första spelare 1991 och spåddes bli den som axlade manteln efter superstjärnor som Wayne Gretzky och Mario Lemieux.

372 mål

Så långt kom aldrig centern med nummer 88 på ryggen.

Efter att ha drabbats av flera hjärnskakningar runt millennieskiftet tog karriären en vändning till det sämre och Eric Lindros lyckades aldrig återfå formen som gjorde honom till NHL:s mest värdefulla spelare 1995.

På 760 NHL-matcher med Philadelphia, New York Rangers, Toronto och Dallas hann Lindros med att göra 372 mål och 493 assist.

Uffe Bodin

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL