Här slåss Kilger – för Mats Sundin

HOCKEY

”Sudden” slogs blodig – då kastade lagkamraten handskarna

Foto: FÖRSVARAR SUDDEN Greg De Vries (t.v) fick betala för tacklingen som slog Mats Sundin blodig. Chad Kilger stod upp för sin lagkapten och startade ett slagsmål med De Vries.

Här slåss Torontos Chad Kilger för Mats Sundin.

Svensken slogs blodig efter en en våldsam tackling av Atlantas Garnet Exelby.

Då kastade Kilger handskarna och stod upp för sin lagkapten.

Foto: Toronto och Mats Sundin, med en blodig överläpp, stod upp för Atlantas tuffa spelstil och vann med 4-1.

Toronto skulle inte ha något emot att möta Atlanta varje kväll i NHL. Nattens möte var det fjärde mellan lagen den här säsongen och Toronto har vunnit samtliga med den totala målskillnaden 22-3. 4-1-segern var totalt den sjunde i rad för Toronto mot Atlanta.

Tuff match

Och precis som tidigare kom det att bli en relativt tuff match mellan lagen. Redan efter lagens första möte i mitten av oktober beskyllde Torontos coach Pat Quinn Atlanta för att spela fegt och coachen Bob Hartley för att skicka sina spelare efter stjärnorna i Toronto för att skada dom. I natt fick Mats Sundin känna på Atlantas spelstil när han åkte på en våldsam tackling av Garnet Exelby.

”Sudden” föll till isen med blodet rinnande från näsan.

– Jag har inte fått en sån hård tackling sen jag var 16, sa Sundin till Toronto Star.

Tacklingen på Torontos lagkapten fick fick Chad Kilger att se rött. Eftersom Exelby undviker rena slagsmål efter en allvarlig hjärnskakning fick Atlantas Greg De Vries betala för påhoppet.

Både Kilger och De Vries kastade handskarna och gjorde upp i ett rent knytnävsslagsmål. Markeringen kostade Kilger totalt 17 minuter i utvisningsbåset medan De Vries kom undan med 5 minuter.

– Det är definitivt så att de är ute efter oss. Våra stjärnspelare har fått några tjuvsmällar mot dem, sade Torontospelaren Kyle Wellwood till NHL:s hemsida.

Sundin kunde trots blodvitet slutföra matchen och det ska inte vara någon fara för hans OS-start.

Viktig seger

För Toronto var det här blott tredje segern på 13 matcher, men en viktig sådan i jakten på en slutspelsplats. Atlanta är nu fem poäng efter Toronto som just nu har den åttonde och sista slutspelsplatsen i öst.

Såväl Sundin som Staffan Kronwall och Alexander Steen noterades för assists, Steen dessutom för två poäng.

Patrick Kipler ([email protected]), Pierre Bokvist

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL