Landslagsback klar för Djurgården

HOCKEY

”Jag hade tänkt stanna kvar utomlands”

Djurgårdens lista över nyförvärv växer.

I dag gjorde man klart med före detta landslagsbacken Martin Lindman, 32, som tidigare spelat elitseriehockey i Timrå, Färjestad och Malmö.

– Jag har tänkt stanna kvar utomlands, men när Djurgården hörde av sig kände jag suget efter att komma hem, säger Lindman i ett pressmeddelande.

Foto: Ralf Bergman
Till Djurgården. Martin Lindman med 19 landskamper i bagaget flyttar hem från Tyskland.

Den gångna säsongen har Lindman spelat i den tyska ligan för Augsburg. Där han bland annat varit klubbkamrat med Christian ”Fimpen” Eklund, som också bestämt sig för spel i Djurgården kommande säsong.

– Jag och ”Fimpen” kommer väldigt bra överens både på och vid sidan av isen. Det är klart att det påverkade mitt beslut, säger Lindman.

Lindman har tidigare spelat för såväl Krefeld som Eisbären Berlin i tyska ligan samt för brittiska Cardiff. Han har gjort tio mål och spelat fram till 31 mål på 138 elitseriematcher. Han har dessutom spelat 19 landskamper med Tre Kronor.

– När Hans Särkijärvi och Charles Berglund berättade om lagets planer och hur de såg på min roll i laget så kändes det helt rätt, säger den Nyköpingsfostrade backen.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM