Gunnar Persson lämnar Rögle: Känns rätt att gå vidare

HOCKEY

ÄNGELHOLM

Gunnar Persson lämnar Rögle och blir tränare i en elitserieförening nästa säsong.

– Det känns rätt i bröstet att gå vidare nu, säger Persson.

Vilken klubb han ska ta över vill Persson inte berätta, men han har tidigare sagt till Sportbladet att han fått erbjudande från Linköping.

– Av respekt för min blivande arbetsgivare vill jag ännu inte berätta vilken klubb det handlar om.

I Linköping säger man att man varken dementerar eller bekräftar förrän man ger ut en pressrelease om vem som ska träna laget nästa säsong.

Att Gunnar Persson skulle lämna Rögle efter den här säsongen har varit på gång länge, men Rögle har jobbat hårt för att få honom att stanna.

Vad som till slut fick Gunnar Persson att ändå ta steget vill han inte säga.

– Allt har sin tid. Jag har haft två bra år här. Nu har jag fått chans att jobba i en elitserieklubb. Men först ska vi ta Rögle till kvalserien.

Vilket kan bli svårt.

– Vi borde nog ha tagit tre-fyra poäng till. Han är ju inte bara seriens utan Sveriges bästa back för tillfället. Det betyder oerhört mycket att vi fått spela utan Kenny Jönsson. Han är vår lagkapten och vår stöttepelare.

Gunnar Persson har varit missnöjd med flera saker i Rögle.

Att ordföranden Kjell Nilsson valde Malmö som ersättningsmotståndare till Halmstad gjorde Persson rasande. I går fick han rätt, Malmös seger kan kosta Rögle en plats i kvalserien.

Persson har också varit missnöjd med uteblivna spelarköp. Rögle har inte förstärkt under transferperioderna medan toppkonkurrenterna köpt in för att bredda trupperna inför det verkliga avgörandet.

Stefan Alfelt, Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM