Tredje raka segern för Timrå

HOCKEY

Söderström: Det var inget snyggt mål

Efter en knackig inledning på elitseriesäsongen har Timrå nu tre raka uddamålssegrar. Det efter 2–1 (1–0, 0–1, 1–0) mot Södertälje på bortais.

Segerskytt i sista perioden blev Christian Söderström.

– Det var inget snyggt mål, men det var väldigt välbehövligt, sade han.

Med 2–1 mot Leksand, 3–2 mot Brynäs och så lördagens arbetsseger mot Södertälje tycks Timrå plötsligt ha marginalerna på sin sida. Inget av lagen spelade bra i mötet i Axa Sports Center, men det var ändå Timrå som tog hand om segern.

Det sedan Christian Söderström avgjort matchen efter 6.05 i tredje perioden.

– Det var ett märkligt mål. Först en retur på Magnus Nilssons friläge sedan ett skott från någon annan som jag inte fattade vem det var. Och sen så låg pucken bara där framför mig, sade segerskytten.

Att segermålet kom efter slarvigt försvarsspel var signifikativt för matchen. Först slog Anders Burström en felpassning i mittzon, och därefter gick SSK-försvaret bort sig framför Rastislav Stana i målet.

– Jag hade öppet mål, det fanns inte en SSK-spelare i närheten, konstaterade Söderström.

Efter en tung inledning ser det nu ljusare ut för Timrå.

– Problemet tidigare har varit att vi gjort för dåliga enstaka perioder som kostat mål. Nu gjorde vi tre jämna perioder. Vi börjar se piggare och rappare ut, sade Timrås tränare Kent Johansson.

Desto tyngre går det för Södertälje.

SSK har bara två segrar så här långt och laget har fortsatt svårt att göra mål. Tio fullträffar på nio matcher är klart sämst i årets elitserie.

Laget har inte heller lyckats utkristallisera någon riktig målskytt – de tio målen har gjorts av tio olika spelare.

– Vi jobbar hårt på det där. Vi analyserar matcherna och går igenom allt som har hänt. Problemet är att vi inte får några enkla mål. Idag hade vi ett stolpskott och ett ribbskott som lika gärna hade kunnat blivit mål, sade SSK-tränaren Ulf Taavola.

Än värre för SSK var att två tänkta målskyttar tvingades kliva av isen och kan komma att bli borta ett tag – Per-Åge Skröder och Christoph Brandner.

Skröder har en skada i ledbandet och Brandner ådrog sig troligtvis en lättare hjärnskakning efter en tackling mot sargen.

– Vi vet inte hur länge de blir borta, sade Taavola.

Ett stort avbräck för SSK som har en svår bortamatch mot Linköping på måndag.

Jenny Danielsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM