Linköping körde över Brynäs

avErik Karlsson

Efter sju minuter hade Brynäs stått för två bjudningar, tagit en timeout och gjort ett målvaktsbyte mot Linköping.

Och på resultattavlan stod det 3–0 till serieledarna. Något man aldrig hämtade sig i från.

— Det är ingenting som stämmer i dag, stora delar får jag ta på mig, säger Tommy Sjödin, tränare i Brynäs, till C More.

Linköping har fått en fin start på årets SHL-säsong. När sjätte omgången skulle sätta igång ledde man tabellen och gästande Brynäs såg ut att vilja ha det så även fortsatt.

Redan efter 46 sekunder skickade Ryan Gundersen en puck rakt i gapet på Joe Whitney som kunde smälla in 1–0 i friläge med David Rautio.

Knappt tre minuter senare var det Jesper Boqvists tur att slarva, den här gången på offensiva blå så LHC kunde ställa om. Whitney stod den här gången för framspelningen till Jimmy Andersson som satte 2–0.

”Står och tittar på”

Tommy Sjödin tog en timeout , men den följdes av en utvisning på Brynäs Robert Kousal och LHC kunde fortsätta pressa på. Strax efter att Kousal kommit in på isen kom också Olle Lycksells 3–0, med blott 6,50 på matchuret.

Då fick David Rautio nog och klev av isen till förmån för Tomi Karhunen.

Lukas Kilström var rejält kritisk till hur laget agerade:

– Första åtta, nio är ruskigt dåliga. Vi sitter kvar i bussen och de sköljer över oss.

Blodigt slut för Jensen

Även tränare Tommy Sjödin var besviken på laget efter en period:

– Framför allt engagemang i spelet, vi kan inte stå och titta på när Linköping spelar. Sen tittar vi för mycket puck i egen zon.

Brynäs lyfte sig i andra perioden men ende målskytt i andra akten blev James Wright som satte 4–0 med 2,23 kvar av mellanakten.

I tredje perioden fortsatte motgångarna när Jesper Jensen tvingades utgå efter att ha fått Nick Sörensens klubb i ansiktet. Kvar på isen blev en stor blodpöl.

Inte ens när man fick chansen i fem mot tre klarade man att spräcka nollan utan matchen slutade 4–0.

– Vi kommer väldigt snett in i den här matchen. Det är ingenting som stämmer i dag och stora delar får jag ta på mig som har som uppgift att förbereda laget, säger Tommy Sjödin efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM