Brodecki bakom LHC:s seger över nykomlingen

avJohannes Hägglund

HOCKEY

LINKÖPING. Adam Brodecki hade svårt att ta plats i Växjö förra säsongen.

Då gick han till LHC för att få en större roll – och där har 23-åringen fått en drömstart.

– Jag är i den sitsen i min karriär där jag verkligen behöver speltid för att ta nästa steg, säger Brodecki, som gjorde tre poäng i premiären.

Efter två år i Växjö valde Adam Brodecki, 23, att lämna mästarna för att flytta till Linköping. En stor anledning till klubbytet var att få en större roll. För ju fler bra spelare Lakers plockade in förra säsongen desto mindre blev istiden för Brodecki, som bara spelade fem slutspelsmatcher.

– Jag hade bra år i Växjö. Men det kom alltid in tre, fyra forwards och då blir det tufft, säger Brodecki.

Återförenad med tränaren

En annan anledning att han valde Linköping var att återförenas med tränaren Tommy Jonsson, som han hade i Brynäs.

– Klart det påverkade mitt val. Jag hade många andra bra alternativ. Jag är i den sitsen i min karriär där jag verkligen behöver speltid för att ta nästa steg och det gick bra när jag hade Tommy i Brynäs, säger Brodecki, som inte ångrar sitt klubbyte så här långt.

– Jag tycker det har varit tydligt från början att jag fått chansen. Jag har varit i en PP-formation, jag har fått spela mer än i Växjö och sedan har jag levererat på försäsongen. Nu gäller det bara att fortsätta vara het, säger Brodecki och ler.

Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Ett mål och två assist

23-åringen visade i premiären mot Timrå att han är värd sin offensiva roll. För han började med att kvittera till 1-1 och därefter spelade han fram till både 3-1 och 4-1.

– Riktig skönt med en bra start, säger Brodecki.

I förhandstipsen är det många som har Linköping rätt långt ner i tabellen, men det ser inte Brodeci som något negativt. Snarare tvärtom.

– Det kan vara skönt att vara det, för då kan vi knäppa folk på näsan. Men i dag mötte nykomlingen i en premiär, det kommer tuffare matcher, men alltid skönt att vinna, säger LHC-forwarden.

Laddar Matchöversikt
SHL-bibeln – i butik nu 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM