Han anmäls efter ”pungslaget”

HOCKEY

Skellefteås forward Pontus Petterström riskerar avstängning

SKELLEFTEÅ. Pontus Petterström körde upp klubban i skrevet på Anton Rödin.

I dag kom beskedet.

Skellefteåforwarden anmäls till disciplinnämnden.

Det var i den första perioden i den första kvartsfinalen mellan Skellefteå och Brynäs som händelsen inträffade.

I samband med en tekning hamnade Pontus Petterström och Brynäs landslagsforward Anton Rödin i en verbal duell. När pucken släpptes körde Petterström upp klubban i skrevet på Rödin. Domaren stod alldeles intill men valde att inte ta någon utvisning.

Anton Rödin skrek ut sin smärta och åkte sedan direkt och bytte.

”Solklart matchstraff”

Efteråt var Brynässpelaren både förbannad och uppgiven:

– Feg sak att göra. Jag vet inte om de (Situationsrummet) kikar på den eller vad de gör. Han kör upp den rätt i klockspelet.  Jag tycker att det är solklart matchstraff.

Rödin var också besviken på domaren:

– Han står två meter bakom. Ska det behöva vara så att jag ska lägga mig ner och skrika att jag har ont för att han ska ta en utvisning? Att man ska lägga sig ner så fort man får lite ont tycker jag inte heller hör hemma på en hockeyplan. Tar han inte den så måste man göra det. Två meter ifrån... Det är fegt av honom också, säger Rödin.

Kan stängas av

Men i dag har Situationsrummet bestämt att anmäla händelsen till disciplinnämnden. Något som innebär att Petterström, 32, assiterande kapten i mästarna, riskerar att stängas av. Dom förväntas komma under dagen eller lördag förmiddag.

Sportbladet var på plats på Skellefteås träning på fredagen och pratade med tränaren Hans Wallson nån halvtimme efter beskedet att Petterström anmälts.

Vad säger du om att det blev en anmälan?

– Det är som det är. Jag vill inte kommentera så mycket i media egentligen utan vi har instanser som sköter saker och ting. Sedan kan jag tycka att det är lite synd att det blir debatter i tidningar där folk skriker på anmälan hit och dit. Det hör inte till. Vi har en instans som ska sköta det här tillsammans med domarna. Låt dem sköta det så blir det blir det bra.

”Litar 100 procent på domarna”

Du tycker inte att det ska tas via media?

– Nej, jag tycker inte att det är klass. Jag tycker att man ska låta domarna, referensgruppen och disciplinnämnden sköta det. Det är deras jobb och vårt jobb är att spela ishockey. De ser vad som händer och vi har fullt förtroende dem och det är brist på respekt att inte låta dem sköta det i lugn och ro.

Vad säger du om situationen?

– Det är en situation som händer och det svårt att bedöma var den tar. Rörelsen är ju uppåt med klubban. Det är inget snack om det. Sedan kan man alltid göra bedömningar på hans (Rödins) reaktion också. Men som sagt, jag lägger inga värderingar i någonting. Jag litar 100 procent att på domarna, referensgruppen och disciplinnämnden tar rätt beslut.

Frölundas Erik Karlsson och HV 71:s Erik Christensen har under säsongen stängts av för liknande förseelser. De har straffats med tre matchers avstängning, varav en har omvandlats till böter.

■ ■ ■

HOCKEY DIREKT: Skador, sjukdomar, silly season – här samlar vi de senaste hockeynyheterna för de svenska topplagen!

■ ■ ■

FOTNOT: Nästa kvartsfinal i matchsserien spelas i Gävle lördag 17.15.

ARTIKELN HANDLAR OM