Dif:s kupp – värvar Leksands stjärnduo

avHans Abrahamsson, Linus Norberg, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Hultström nobbar 200 000/månad i Leksand

Foto: Bildbyrån
Hultström och Sallinnen är överens med Djurgården kan Sportbladet avslöja.

Leksand är mitt uppe i kval för fortsatt SHL-existens.

Samtidigt kan Sportbladet avslöja att lagets två stjärnor Tomi Sallinen, 26, och Linus Hultström, 22, redan är överens med Djurgården.

– Alla vet att det är bra spelare, men i övrigt har jag inga kommentarer om dem, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel.

Slutspel och kvalspel pågår för fullt. Samtidigt är hockeyns silly season inne i sitt mest intensiva skede. Djurgården är en av klubbarna där det blir stora förändringar. Veteraner som Mikael Samuelsson, Joakim Eriksson och Mikael Holmqvist har deklarerat att de slutar.

Samtidigt har sportchefen K-G Stoppel jobbat hårt med att hitta spetsspelare som kan förstärka laget. Djurgårdens siktar på att höja sin spelarbudget betydligt. Något som är möjligt på grund av säsongens publiksuccé kombinerat med att de inte behöver betala den fallskärm på sju miljoner, som var fallet när klubben tog steget upp till SHL.

– Vi är långt gånget med lagbygget. Just nu håller vi på och för diskussioner med spelare som har utgående kontrakt, säger K-G Stoppel.

Känsliga värvningar

Och två riktigt tunga pjäser som enligt Sportbladets uppgifter redan är överens med Stockholmsklubben är backen Linus Hultström och forwarden Tomi Sallinen. 

Värvningarna av de två Leksandsstjärnorna är ytterst känslig eftersom dalaklubben just nu spelar kvalmatcher mot Malmö för fortsatt SHL-existens.

– Alla vet att det är bra spelare, men i övrigt har jag inga kommentarer om dem. Jag vill inte kommentera några enskilda namn, säger Stoppel.

Linus Hultström har fått sitt stora genombrott i Leksande den här säsongen. Den högerfattade backen fick sparsamt med istid i Linköping, men Leksands dåvarande sportchef Tommy Salo valde att satsa på Hultström och det blev succé.

Nobbade 200 000/mån i Leksand

Hultström svarade för 33 poäng (10+23), bara två backar i hela SHL gjorde fler.

Enligt Sportbladets uppgifter var Hultström erbjuden 200 000 kronor i månadslön av Leksand men nobbade för en lägre månadslön, 180 000, i Djurgården.

Tomi Sallinen var Leksands tyngsta värvningar inför säsongen. Den finska VM-forwarden svarade för 36 poäng i SHL och har varit lagets en av lagets absolut bästa spelare.

Utöver Sallinen och Hultström ska Djurgården också vara nära att göra klart med Södertäljes backstjärna Robin Press och Färjestads tuffing Anton Hedman. Den sistnämnde bröt nyligen kontraktet med Färjestad.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM