Modostjärnans sorg efter mammans död

Foto: BILDBYRÅN

avErik Karlsson

HOCKEY

När matcherna har varit som viktigast har Modoveteranen Per-Åge Skröder stått över flera av dem av personliga skäl.

Nu talar han ut om sorgen efter mammans död.

– Det är klart att det har påverkat mig mycket, säger han till Allehanda.se.

Modo slåss för sin SHL-existens. Men laget har under majoriteten av de viktiga matcherna på slutet fått klara sig utan rutinerade forwarden Per-Åge Skröder.

Anledningen har kallats "personliga skäl" och nu berättar Skröder för Allehanda att han sörjt sin mammas plötsliga död.

– Mamma fick sjukdomsbeskedet i slutet på november, att hon drabbats av cancer och sedan gick det fort, säger han.

Både under tiden hon kämpade mot sjukdomen och efter mammans död, bara 60 år gammal, har Skröder pendlat till Norge för att vara med familjen.

– I rätt många matcher man inte varit riktigt där. Visst, jag har gått dit för att göra mitt jobb, och sedan ägna sig åt det som är vid sidan av, men det är klart att det här har påverkat mig mycket.

Avstår fjärde mötet med Vita Hästen

Skröder berättar att han bara möts av förståelse från Modoledningen och trots att han fanns med på dagens träning inför matchen mot Vita Hästen så blir det inget spel i det som kan bli matchseriens sista möte under onsdagen. I stället kommer han åka hem och förbereda begravningen som sker till helgen.

– Så fort man luftat det här med Modoledningen har de förstått min situation med att bo här och ha föräldrarna i Norge. Trots att det hände nu mitt i kvalspelet har Modo stöttat mig. Det har inte varit något snack från deras sida, inga problem alls. De har förstått min sits och jag är otroligt tacksam över det, säger han till Allehanda.

ARTIKELN HANDLAR OM