Fullsatt – och miljoner in på kontot

HOCKEY

Vinsten kan växa ytterligare vid avancemang i kväll

Spelarnas önskan går i uppfyllelse. Det blir fullsatt i Scandinavium i kväll – då jublar även Frölundas bankkonto.

– Det är miljonbelopp in, säger Frölundas biljettkoordinator Nathalie Martin.

Efter att Erik Gustafsson smällt in avgörandet uppe i Luleå och räddat en "Game seven" mot Luleå började önskemålen att ramla in från Frölundaspelarna.

De ville se ett fullsatt i Scandinavium i den sista kvartsfinalen.

– Jag hoppas verkligen att det blir fullsatt i Scandinavium. Jag hoppas att fansen kommer dit och stöttar oss, sa Erik Gustafsson efter matchen.

Det räckte med den önskningen. I dag såldes nämligen de sista biljetterna till kvartsfinalen och Frölunda kan därmed räkna med 12 044 åskådare på plats i Scandinavium, enligt Frölundas biljettkoordinator Nathalie Martin.

– Det är självklart att spelarnas önskemål lockade en del publik. Vi jobbar tillsammans och de vill ju känna publikens stöd. Jag är glad över att Göteborg sluter upp kring laget nu, säger hon.

Miljoner in på kontot

Med fyra hemmamatcher jublar förstås även de som räknar pengarna i Frölunda. Extra mycket jublas det i kväll då Scandinavium för första gången under säsongen blir fullsatt. Det betyder drygt två miljoner kronor i ren vinst – bara på kvällens match.

– Det är miljonbelopp in på kontot i vinst, ja. Men pengarna fakturerar vi i ett senare skede så det är svårt att veta exakt vinst redan nu, avslöjar Nathalie Martin.

Du jublade alltså över att det här gick till sju matcher?

– Det blev jag glad över (skratt). Men inget är viktigare än det sportsliga.

Vid ett eventuellt avancemang i kväll kan vinsten och biljettintäkterna öka ytterligare med tanke på att Göteborgsklubben får minst två hemmamatcher mot Växjö – med förre Frölundafavoriten Tomi Kallio – i en semifinal.

– Allt vi får in i slutspelet är i ren bonus. Slutspel är inget vi budgeterat med innan säsongen, säger Nathalie Martin.

■ ■ ■

Ikväll 18.30 spelas den avgörande matchen i Scandinavium.

ARTIKELN HANDLAR OM