Luleå beredda ge Rödin monsterlön

Vill erbjuda Brynäs landslagsforward 300 000

Jagad ”Om han bestämmer att röra på sig kommer vi att engagera oss hårt”, säger Luleås sportchef Lars Bergström om Anton Rödin.
Jagad ”Om han bestämmer att röra på sig kommer vi att engagera oss hårt”, säger Luleås sportchef Lars Bergström om Anton Rödin.

Han är en av SHL:s mest jagade spelare.

Nu kan Sportbladet avslöja att Luleå är beredd att erbjuda Brynäsforwarden Anton Rödin, 24, ett monsterkontrakt med en månadslön runt 300 000 kronor.

– Vi tror att Anton kan ta nästa steg hos oss, säger sportchefen Lars Bergström.

Luleå planerar att göra en riktig storsatsning till nästa säsong. Enligt Sportbladets uppgifter ska spelarbudgeten utökas och klubben är beredd att lägga rejält med pengar för att locka till sig några riktiga toppnamn.

Uppgifter som Luleås sportchef Lars Bergström inte gör något för att förneka:

– Vi satsar egentligen alltid hårt, det tycker jag vi har visat med de spelare vi tagit in nu. Men den satsningen blir absolut inte mindre nästa år.

Ett av namnen som Luleå har siktat in sig på är Brynäs landslagsspelare Anton Rödin. Den skridskostarka forwarden är Brynäs bästa poängplockare med 34 poäng och sitter på ett utgående kontrakt. Brynäs har presenterat ett kontraktsförslag och flera andra SHL-klubbar har visat intresse.

– Det är en bra spelare, inget snack om saken. Ska han röra på sig vill vi också vara ett alternativ, säger Lars Bergström.

”En spelare vi gillar”

Enligt Sportbladets uppgifter är Luleå redo att lägga fram ett monsterkontrakt, med en betydligt högre lön än vad andra klubbar har bjudit för Rödin. Luleå ska vara beredd att erbjuda en månadslön runt 300 000 kronor för att locka Rödin till Norrbotten.

– Vi har inte diskuterat siffror så, han är Brynäs spelare och jag vet att han gillar Brynäs. Men om han bestämmer att röra på sig kommer vi att engagera oss hårt, säger Bergström.

Enligt våra uppgifter är ni beredda att sträcka er väldigt långt lönemässsigt.

– Ja, allt är relativt… Men, ja, det är en spelare vi gillar. Väldigt intressant och bra och vi tror att han kan ta nästa steg hos oss.

Vill ta nytt SM-guld

Framgångarna i European Trophy och Champions Hockey League har inspirerat Luleå att nå högst även i Sverige.

– Vi har gått nästan oförskämt bra i Europaspelet. På något sätt vill vi nå dit i SHL också, men hittills har vi inte riktigt orkat.

Det självklara målet enligt Bergström är ett SM-guld inom en väldigt snar framtid:

– Vår absoluta målsättning kommer vara att gå fullt ut hela vägen, så är det. Vi ligger bra till i maratontabellen, jag tror vi ligger tvåa sedan vi gick upp i högsta serien, men vi har bara lyckats vinna guld en gång.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN