Han ska fixa AIK:s publiksiffror

HOCKEY

Segui ska vända negativa trenden i AIK hockey

Foto: BILDBYRÅN
Johan Segui.

Publiken svek AIK i våras.

Nu ska hockeystyrelsen få ordning på publiksiffrorna – med hjälp av ett välkänt ansikte från fotbollsvärlden.

– Vi behöver göra ett omtag i AIK hockey eftersom vi åkte ur SHL, konstaterar Johan Segui, ordförande i AIK fotboll, till viasatsport.se.

Med sina i genomsnitt 4 788 besökare hade AIK hockey det överlägset sämsta publiksnittet i hela SHL förra säsongen.

Klubben åkte också ur högstaligan, men nu tar man i med krafttag för att få hockeypubliken att hitta tillbaka.

Segui tar dubbeljobb

Och det är ett välkänt ansikte inom AIK som tar på sig uppdraget att försöka vända de negativa publiksiffrorna. Den senaste ledamoten som valdes in i hockeystyrelsen är ingen mindre än Johan Segui, till vardags ordförande i AIK fotboll.

– En av våra största kanaler och potentiella besökare är fotbollspubliken, det är inget att sticka under stolen med. Folk är AIK:are, de håller inte på AIK fotboll utan är AIK:are. Vi behöver göra ett omtag i AIK hockey eftersom vi åkte ur SHL, säger Segui till viasatsport.se.

Siktar på SHL

AIK har som ambition att ligga i toppen av hockeyallsvenskan kommande säsong och tanken är att publikintäkterna ska hjälpa klubben att ta sig upp i högstaligan igen.

– Fotbollen har ju betydligt högre publiksiffror. Mitt personliga bidrag som styrelseledamot är att få vår publik att hitta tillbaka till våra hockeymatcherna, för att på så sätt öka intäkterna till hockeysektionen så att vi kan ta oss tillbaka till SHL omedelbart, säger Johan Segui.

Tidigare i dag blev det också klart att fansfavoriten Christian Sandberg stannar i AIK.

AIK inleder säsongen hemma mot Södertälje den 11 september.

ARTIKELN HANDLAR OM