Oväntade lösningen: ”Vi vill ha Nylander”

NHL: Lösningen för William Nylander kan bli KHL-laget Avangard Omsk

avMartin Tolén

HOCKEY

William Nylander står fortfarande utan lösning i NHL.

Nu kan lösningen bli KHL-laget Avangard Omsk som äger rättigheterna till svensken.

– Jag skulle gärna se William i mitt lag, säger tränaren Bob Hartley.

Toronto Maple Leafs har inlett NHL-säsongen övertygande.

Laget har vunnit fem av de sex första matcherna – där centerstjärnan Auston Matthews öst in tio mål – men hemma i Sverige sitter fortfarande svenske forwardsstjärnan William Nylander, 22, utan ett NHL-kontrakt med klubben efter att rookiekontraktet löpt ut efter förra säsongen.

– Jag är en professionell idrottare och bara en produkt i det stora hela. Det enda jag kan kan kontrollera just nu är att jag är i bästa möjliga form den dag allt löser sig. Just nu vet jag inte mer än alla ni andra. Jag har inte fått några besked och har ingen kontakt med Toronto. Det är min agent som sköter allting, sa Nylander till Sportbladet i början av oktober.

”Skulle gärna se William i mitt lag”

Sedan dess har Nylander omgärdats av trejdrykten.

Lokaltidningen Toronto Sun pekade ut åtta möjliga klubbar i NHL – bland annat Nashville Predators, New York Rangers och Vancouver Canucks – som var ute efter svensken i utbyte mot en toppback.

Men nu kan lösningen bli något helt annat.

Ryske NHL-journalisten Igor Eronko skriver på Twitter att KHL-laget Avangard Omsk är de som äger rättigheterna till Nylander utanför NHL. Och nu bekräftar även KHL-klubben sitt intresse för 22-åringen.

– Jag skulle gärna se William i mitt lag, Jag känner hans pappa. Det vore fantastiskt, säger tränaren Bob Hartley.

ARTIKELN HANDLAR OM