Färjestad gav Rögle nionde raka förlusten

HOCKEY

KARLSTAD. Fem raka förluster.

Men nu lyckades Färjestad spräcka mardrömssviten mot Rögle.

– Jag var trött på snacket om det här Röglespöket så jag var tydlig i min retorik till spelarna, säger FBK-tränaren Johan Pennerborn efter 4-2-segern.

Sedan i fjol har Färjestad haft anmärkningsvärt svårt mot just Rögle. Faktum är att värmlänningarna åkt på fem raka förluster mot tabelljumbon. Men nu, inför fina 7 112 på läktaren, lyckades man skrämma bort Röglespöket.
I alla fall för den här gången - och det efter att tränaren Johan Pennerborn varit extra tydlig.

– Trender är till för att brytas. Jag var trött på snacket om det här Röglespöket så jag var tydlig i min retorik till spelarna. säger Pennerborn och fortsätter:

Nöjd med matchen

- Sedan ha vi scoutat Rögle bra efter deras förändring i tränartrojkan. De spelar en lite annan hockey nu och vi hanterade det bra. Vi tog bort deras djupa instick i egen zon och vi lyckades stänga av dem hyfsat bra. Det var ett gott dagsverk av oss, kan man summera matchen som.

Ketchupeffekten kom i andra perioden när FBK petade in 2-0 efter en dryg minut och sedan kom 3-0 och 4-0 inom loppet av 12 sekunder. Det gör att Rögles kräftgång fortsätter och krislaget har inte vunnit sedan 19 oktober.

Tränarbyte utan effekt

Nu har man nio raka förluster och ännu har inte tränarbytet gett effekt. Tabelljumbon höll jämna steg med Färjestad i den första perioden trots 1-0-övertag från hemmalaget. Men det var främst den andra perioden som sänkte ett Rögle som aldrig orkade ladda om trots att man reducerade två gånger i den andra akten.

- Vi hade några heta målchanser under de första 20 minuterna. Men sedan har vi några ödesdigra minuter i andra perioden. Vi skapade lägen och vi krigade på. Tyvärr grinar det emot oss denna gång också, suckar Rögletränaren Patrik Ross.

Dubbla skadesmällar för Rögle

Utöver förlusten åkte Rögle på två tunga skador. Backen Almen Bibic tvingades utgå och har drabbats av en underkroppsskada.

– Han kunde inte spela klart matchen men mer än så kan vi inte säga i dag. Vi avvaktar tills han undersökts närmare av vårt medicinska team, säger Christopher Alvengrip till Rögles hemsida.

Än värre är läget för 21-årige centern Filip Karlsson som bröt handleden vid en kollision med en motståndare.

– Filip har fått en handledsfraktur. Han har röntgats på sjukhuset, man har lagt allt rätt och gipsat armen. Han kommer nu att få vidare behandling på hemmaplan. Jag kan inte ge en exakt prognos ännu men det kommer att ta minst ett par månader, säger Alvengrip.

ARTIKELN HANDLAR OM