Lundqvist efter nya förlusten: ”Smärtar”

HOCKEY

NEW YORK. Värsta starten på flera decennium är ett faktum för New York Rangers. 

De förlorade även nattens fajt mot regerande mästarna Pittsburgh Penguins hemma på Garden – trots att de hämtade in 0-2-underläge och hade ledningen med 4-3 när mindre än en minut återstod.

– Det smärtar, det är svårt att acceptera, säger Henrik Lundqvist, som också fick finna sig i att båda de svenska pingvinerna Patric Hörnqvist och Carl Hagelin gjorde mål på honom.

Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Sju matcher, en vinst, fem förluster och nu också en övertidsförlust.

Så ser New York Rangers dystra facit ut efter sju matcher och som sagt – så klent har Manhattan-laget inte startat på flera decennier.

I den första perioden i natt framgick det tydligt varför, hemmalaget såg vilset och oorganiserat ut och Pittsburgh kunde utan överdriven ansträngning gå upp till 2-0.

– Det var nästan så det gick lite för lätt för oss, så i andra perioden kändes det som att vi blev lite lata, säger Carl Hagelin när vi träffar honom efteråt.

Ja, och då kunde ett Rangers med ny energi plötsligt slå tillbaka. De gjorde tre mål inom loppet av två och en halv minut – inklusive två under den fyraminutersutvisning Sidney Crosby åkte på för hög klubba – och vände.

Gästerna hann kvittera i slutet av mittperioden, men åtta minuter in i tredje såg Michael Grabner, i en grann klapp-klapp-sekvens, till att ge ”Blueshirts” ny ledning som de sedan höll resten av matchen.

Nästan...

Men till slut sprack det i alla fall.

Crosby vallade via Lundqvist

Sidney Crosby lyckades med mindre än en minut kvar valla in pucken via Henrik Lundqvists rygg från en position bakom kassen – och på övertid gav backstjärnan Ryan McDonagh helt sonika bort pucken till Phil Kessel, som enkelt spelade vidare till en helt ren Evgeni Malkin och så var tillställningen avgjord.

Foto: Julie Jacobson / TT / NTB Scanpix

– Det är svårt att acceptera, säger en lågmäld Henrik Lundqvist när han möter media efteråt.

– Vi krigade oss tillbaka och gjorde en riktigt bra match och att sitta här utan att ha fått med oss två poäng, det smärtar.

”Kommer inte sms:a Henke”

Som om det inte vore nog gjorde båda landsmännen Carl Hagelin – tidigare Lundqvists bästis i Rangers – och Patric Hörnqvist mål.

– Jag kom loss i ett två-mot-en-läge med ”Bengan” och försökte få fram pucken, men backen som var emellan gjorde det svårt så jag fick satsa på att skjuta och det fungerade ju, säger ”Hagge”.

– Om jag kommer sms:a ”Henke”? Nej, han är nog inte så glad nu så det låter jag bli.

Nämnde ”Bengans” egen balja var mycket typisk.  Han stod – just det – framför kassen och styrde in pucken.

– Jo, det är ungefär så det brukar gå till. Kessel hade pucken i bra position och det blev  lite rörigt för ”Henke” när det gick så fort fram och tillbaka så jag försökte bara få ner klubban i isen och ja, pucken gick in, förklarar han.

– Det har de gjort några gånger sedan jag kom tillbaka och det är ju skönt. Men både jag och laget måste bli mycket bättre än så här. Det är nu man bygger för resten av säsongen.

▪▪▪

Stackars Arizona Coyotes åkte på sjätte raka förlusten i natt, den här gången med 3-1 borta mot Dallas.

De är därmed enda laget i ligan som ännu inte vunnit en enda match.

– Vi hade våra chanser idag. Det är bara att fortsätta slugga. Finns inget annat, säger hårt prövade coachen Rick Tocchet.

Mattias Janmark assisterade fint till ett av Dallas mål. 

Så blev Henrik Lundqvist "Kung Henrik" 00:38

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL